Pacza7 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Witam Od dwóch miesięcy walczę z nagłymi resetami komputera w czasie gry. Co ciekawe, dzieją się one praktycznie chwilę po uruchomieniu gry i nie wyskakuje blue screen czy inny błąd. Jedyny ślad po crashu to zapis w event logu Kernel Power 41 (63). Sprawdziłem wszytko co mogłem. Oba dyski w 100% sprawne, test RAMu bez wykrycia żadnych błędów, a zasilacz też mi nie pasuje bo odpaliłem Furmarka na ponad godzinę i się nie wysypał. Jakoś dwa tygodnie temu po przeinstalowaniu kilka razy sterowników karty, komputer przestał się sypać. Dzisiaj podłączyłem projektor i znowu pojawił się ten sam problem. Z kilku postów na forach wynika, że może to być wina buga w sterownikach NVIDIA i wersji 1903 windowsa (w 1909 dzieje się to samo). Więc moje pytanie brzmi: Czy ktoś ma taki problem i czy udało mu się jakoś go rozwiązać bo jak na razie Microsoft i Nvidia milczą na ten temat. Sprzęt: i3 6100, GTX 960 4gb, 16 gb ramu (2 kości), dysk SSD 240GB i HDD 1TB, zasilacz Chieftec 500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Kernel power to zanik zasilania. Pewno zasilacz do wymiany. Po testuj occt zakładka power. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza7 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Puściłem OCCT na 30 min i nic się nie stało. Kernel Power może też być powodowany przez błąd systemu (z opisu błędu w Event Logu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...