RevWolt Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Witam, przed chwilą miałem pewien problem z komputerem. Oglądam sobie film na yt, w tle działa gra i nagle cały obraz staje prócz audio. Nic nie da się zrobić, jedyną opcją jest reset po którym wszystko działa sprawnie. Takie coś przez kilka miesięcy miałem 4 raz, raz też jak grałem w pubg. Chłodzenie procesoraSilentiumPC Fortis 3 140 mmSPC Dysk SSDADATA 1TB M.2 PCIe XPG SX6000 Karta graficzna MSI Rtx 2070s Obudowa do komputeraSilentiumPC Regnum RG4TF RGB Frosty WhiteSPC Pamięć RAM DDR4HyperX 16GB 3200MHz Predator Płyta główna Socket AM4ASUS TUF B450-PLUS GAMING Procesor AMD RyzenAMD Ryzen 5 3600 Zasilacz do komputera SilentiumPC Supremo FM2 650W 80 Plus Gold Niby problem raz na miesiąc się pojawi ale jednak wkurzający Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Pamięć RAM ma podawane poprawne napięcie? Było coś zmieniane w biosie, czy masz ustawienia fabryczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevWolt Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Na to mi jest trudno odpowiedzieć bo sam nic nie zmieniałem, komputer był złożony przez x-kom i w takiej specyfikacji wysłany do mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Więc wejdź w bios i zobacz, jak jest ustawiona pamięć RAM. Ile MHz i jakie napięcie. Pewnie nie aktualizowałeś biosu, a powinieneś, bo najnowsza wersja bardzo usprawnia pracę Ryzena. Na początek zacząłbym właśnie od aktualizacji biosu płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevWolt Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Do aktualizacji muszę jakość dojść jak to się robi, napięcie ram to 1.350 szybkość 3200 i 16gb. edit: bios zaktualizowałem, zobaczę co dalej będzie się dziać Edytowane 29 Grudnia 2019 przez RevWolt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Oki. RAM masz dobrze ustawiony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevWolt Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 Update, znowu miałem to samo praktycznie tuż po odpaleniu komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 Tylko to niekoniecznie musi być problem sprzętowy. Miałem podobne zwiechy w różnych momentach, które najwyraźniej powodowała aplikacja Networx. Po postawieniu systemu od nowa i instalacji tej apki znów się zaczęły. Wywaliłem ją i mam spokój. A wcześniej przez wiele miesięcy nic się nie działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...