tongpo7 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Cześć, Pacjent - Asus Zenbook. rozpoznanie - Bateria ładuje się do 99% i koniec, wyświetla się np 1min do końca ładowania i nic się nie zmienia. Po odłączeniu i podłączeniu ładowarki zmienia się tylko czas do końca ładowania, np 99% pozostały czas 10min. Czytałem, że asus stosuje coś żeby wydłużyć żywotność baterii i dlatego nie ładuje do 100% ale trzeba chyba mieć zainstalowany jakiś program. Czy to normalne, że bateria od początku korzystania z laptopa ani razu nie naładowała się do 100%? Dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Wszystkie sterowniki posiadasz aktualne? Jaki tryb wydajności oraz baterii używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tongpo7 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Większa wydajność, na środku skali. Ale próbowałem też na najdłuższym czasie pracy baterii i najwyższej wydajności, zawsze do 99% dochodzi. Wydaje mi się, że wszystkie sterowniki są aktualne, laptop ma tydzień, w tym raz zrobiła się aktualizacja przed wyłączeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Tym się nie przejmuj, wymuś jednorazowo ładowanie do pełna w systemie (Windows 10). Mam podobnie w Dell ładuje do 75% i tak oscyluje, ale mogę wymusić ładowanie do pełna w sterowniku Windowsa :). Drugą opcją jest inny zasilacz wtedy ładuje do pełna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...