DR.Zepsu Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Mam taki problem z ta karta jeszcze nie modowana. W grach chodzi super tylko przy rozdzielczości 19xx x 12xx (nie pamietam dokładnie) starsznie suzo artefaktów. W 3D Mark 2001 przy rozdzielczości 1024x768@85Hz wszystko idzie super jak zaczyna sie nature to pokazuje sie czarny ekran i niektóre ikonki widac no i zwis kompa. Jedynym wyjsciem jest restart. Sprawdzałem na sterasz 3.6 i na jakis z 2002 roku i to samo tylko że to tło sie zmieniło z białego na czarne. Pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Podstawowe pytanie: Jaki masz zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Specjalnie na ta okazje zmieniłem na Sirteca 420W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Zasilka odpada. To inne z tej samej serii ;) : by reinstal systemu? Domyslam sie ze byl, a co z 3DMarkiem03? Jaka temperatura radiatorka podczas testu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 mysle że to nie przegrzanie bo grałem na nim w GTA3 Vice City a później zapóściłem demo z 3D Marka ten filmik z głosem i było oki Proc sie spocił ale zwisu nie było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Reinstall nie było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Rozumiem, jednak sprawdz czy radiator dobrze odbiera cieplo, tzn czy jest goracy/cieply podczas testow. Ale przede wszystkim trzeba po przesiadce z nV zrobic reinstall :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ale przede wszystkim trzeba po przesiadce z nV zrobic reinstall :) Nic nie trzeba.. ja sie w sobote wlasnie przesiadlem z nV na ATi i najpierw, zeby nie wyrzucac jeszcze starego systemu zrobilem sobie swiezy na innej partycji, pochulalo, pochulalo az doszedlem do momentu w ktorym chcialem wrocic do starego systemu zeby spisac co tam mam ;] i poinstalowac na nowym itp. Ale cos mnie tknelo, zeby sprobowac tez odpalic tego sys'a na nowej karcie. Wiec odpalilem najpierw w awaryjnym, pousuwalem stery, potem odpalilem normalnie, zaintstalowalem nowe stery i chula az milo.. wyniki w 3dmarku sa nawet minimalnie wyzsze niz na swiezym systemie byly. Jak dotad zadnych problemow nie zaobserwowalem.. a meczylem troche nowa karte, oj meczylem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Ale przede wszystkim trzeba po przesiadce z nV zrobic reinstall :) Nic nie trzeba.. ja sie w sobote wlasnie przesiadlem z nV na ATi i najpierw, zeby nie wyrzucac jeszcze starego systemu zrobilem sobie swiezy na innej partycji, pochulalo, pochulalo az doszedlem do momentu w ktorym chcialem wrocic do starego systemu zeby spisac co tam mam ;] i poinstalowac na nowym itp. Ale cos mnie tknelo, zeby sprobowac tez odpalic tego sys'a na nowej karcie. Wiec odpalilem najpierw w awaryjnym, pousuwalem stery, potem odpalilem normalnie, zaintstalowalem nowe stery i chula az milo.. wyniki w 3dmarku sa nawet minimalnie wyzsze niz na swiezym systemie byly. Jak dotad zadnych problemow nie zaobserwowalem.. a meczylem troche nowa karte, oj meczylem.. A mozna wiedziec gdzie kupiles tą kartę? i czy czasem nie w sklep.barwikomp.pl - bo oferta kuszszsząca :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Ale przede wszystkim trzeba po przesiadce z nV zrobic reinstall :) Nic nie trzeba.. ja sie w sobote wlasnie przesiadlem z nV na ATi i najpierw, zeby nie wyrzucac jeszcze starego systemu zrobilem sobie swiezy na innej partycji, pochulalo, pochulalo az doszedlem do momentu w ktorym chcialem wrocic do starego systemu zeby spisac co tam mam ;] i poinstalowac na nowym itp. Ale cos mnie tknelo, zeby sprobowac tez odpalic tego sys'a na nowej karcie. Wiec odpalilem najpierw w awaryjnym, pousuwalem stery, potem odpalilem normalnie, zaintstalowalem nowe stery i chula az milo.. wyniki w 3dmarku sa nawet minimalnie wyzsze niz na swiezym systemie byly. Jak dotad zadnych problemow nie zaobserwowalem.. a meczylem troche nowa karte, oj meczylem.. Moze i nie trzeba ale IMHO powinno sie taki zabieg wykonac ;) Zawsze mozna usunąc stery, poczyscic rejestr, jednak nawet wtedy moga zostac jakies smieci ze starych driverow, dlatego ja dla pewnosci zawsze wykonuje reinstal - taki nawyk :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Ale przede wszystkim trzeba po przesiadce z nV zrobic reinstall :) Nic nie trzeba.. ja sie w sobote wlasnie przesiadlem z nV na ATi i najpierw, zeby nie wyrzucac jeszcze starego systemu zrobilem sobie swiezy na innej partycji, pochulalo, pochulalo az doszedlem do momentu w ktorym chcialem wrocic do starego systemu zeby spisac co tam mam ;] i poinstalowac na nowym itp. Ale cos mnie tknelo, zeby sprobowac tez odpalic tego sys'a na nowej karcie. Wiec odpalilem najpierw w awaryjnym, pousuwalem stery, potem odpalilem normalnie, zaintstalowalem nowe stery i chula az milo.. wyniki w 3dmarku sa nawet minimalnie wyzsze niz na swiezym systemie byly. Jak dotad zadnych problemow nie zaobserwowalem.. a meczylem troche nowa karte, oj meczylem.. A mozna wiedziec gdzie kupiles tą kartę? i czy czasem nie w sklep.barwikomp.pl - bo oferta kuszszsząca :!: :!: :!: Czasem nie w barwkompie :P Kupował odemnie :twisted: I dlatego nie ma żadnych problemów ;] Bo są 2 serie tych kart na dobrą sprawę, jedne kręcą się dobrze i bez problemu dają się odblokować na 9700, drugie niby też, ale są niespodzianki takie jak ma DR.Zepsu :( Dlatego moim zdaniem trzeba kartę trochę pomęczyć przed qpnem żeby sprawdzić czy naprawdę jest to to co chcemy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Jeśli w podpisie są temp. Twojego CPU 80*C :!: To raczej będą zwisy przez tak wysoką temp. CPU... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 łosz kurfa, 80oC bez OC... :!: :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No bo to jest Thunderbird, a nie toroughbred, ale i tak ta temp. za wysoka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 wszystko chodzi bardzo stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Te z ta temperatura to przesada 80stopni????? przecie ten proc pozyje ci pare miesiecy - masz cos nie tak z coolerkiem abo brak pasty albo zle nalozony na procka jest(coto za coolerek?)! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 80C 8O Popraw radiator, bo niedługo się pożegnasz z procem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Miałemtaką temp. bo proc był zły i na gwarancji wymieniłem kilka miechów temu ale pracował stabilnie było jeszcze kilka zabiegów i mam 50-63 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...