Mopsasus Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Ostatnio spaliła mi się karta graficzna, a zdarzenie to poprzedzały dziwne BSODy co kilka dni, po których np. system nie widział jednego z dysków (HDD). Postanowiłem sprawdzić napięcia na zasilaczu, na sucho, bo boję się podłączyć pod komputer, by czegoś nie uszkodzić. I teraz przechodząc do meritum, wszystkie linie mają wręcz podręcznikowe napięcia, oprócz -12V na kablu 24pin, które pokazało 11,2V (na zdjęciu zaznaczyłem, o który przewód chodzi). Czy powinienem wymienić zasilacz? Jest to Thermaltake SmartSE 530W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 W ATX 2.03 pozbyto się -12V. Wiec to nie to jest przyczyna BS ( raczej zluzuj RAM-y i zobacz czy to nie pomoże ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...