Skocz do zawartości
Rozi

PIV i stare gierki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie-chce w najbliższym czasie zmienić mojego PIII800 na PIV 1,6 lub lub 1,8. Lubie sobie czasem pograć w stare gierki dlatego rezygnuje z ddr'ów na rzecz starych sd-ramów. I teraz pytanie właściwe-czy stare gierki będą działać na takim szybkim sprzęcie?? Czy użycie cpu grab (spowalnia cały komputer) pomoże?? Prosze o opdpwiedz chociaż jestem prawie pewien że cpu grab powinien załatwić sprawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie-chce w najbliższym czasie zmienić mojego PIII800 na PIV 1,6 lub lub 1,8. Lubie sobie czasem pograć w stare gierki dlatego rezygnuje z ddr'ów na rzecz starych sd-ramów. I teraz pytanie właściwe-czy stare gierki będą działać na takim szybkim sprzęcie?? Czy użycie cpu grab (spowalnia cały komputer) pomoże?? Prosze o opdpwiedz chociaż jestem prawie pewien że cpu grab powinien załatwić sprawe.

Człowieku P4 + SDRAMy to pomyłka. One ci tak kompa spowolnią, że nie zauważysz dużej różnicy przy zmianie procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz pograć w stare gierki to kup sobie 486 - na giełdzie praktycznie za darmo. A tak btw: masz jakies fajne gierki :?: albo romy na amige :?: :D

Wiesz myślę że niepotrzebnie się martwisz kompatybilnością. Programy typu CPU Grab załatwią sprawe choć powiem Ci że nie warto wchodzić w SDRAMy tylko dlatego żeby pograć w stare gry (bo naDDR-ach nie będzie żadnej różnicy w tych progsach. Co ciekawe kumpel gra w UFO: Enemy Unknown na swoim p4A 1.6 256DDR bez CPU Grab. Wszystko pięknie chodzi. Poza tym fajnne sobie pograć na emulatorach np. Amigi. Wiele gire z PC było na Amidzie i czasem były to lepsze wersje nież ich odpowiedniki na "blaszaka" ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi