Rozi Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Witam Mam pytanie-chce w najbliższym czasie zmienić mojego PIII800 na PIV 1,6 lub lub 1,8. Lubie sobie czasem pograć w stare gierki dlatego rezygnuje z ddr'ów na rzecz starych sd-ramów. I teraz pytanie właściwe-czy stare gierki będą działać na takim szybkim sprzęcie?? Czy użycie cpu grab (spowalnia cały komputer) pomoże?? Prosze o opdpwiedz chociaż jestem prawie pewien że cpu grab powinien załatwić sprawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Witam Mam pytanie-chce w najbliższym czasie zmienić mojego PIII800 na PIV 1,6 lub lub 1,8. Lubie sobie czasem pograć w stare gierki dlatego rezygnuje z ddr'ów na rzecz starych sd-ramów. I teraz pytanie właściwe-czy stare gierki będą działać na takim szybkim sprzęcie?? Czy użycie cpu grab (spowalnia cały komputer) pomoże?? Prosze o opdpwiedz chociaż jestem prawie pewien że cpu grab powinien załatwić sprawe. Człowieku P4 + SDRAMy to pomyłka. One ci tak kompa spowolnią, że nie zauważysz dużej różnicy przy zmianie procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Tak. P4 jest strasznie wrażliwy na pasmo przepustowe pamięci. 100x lepiej jest kupić DDR i użyć spowalniacza. Jak potrzebna będzie Ci naprawdę wydajność, to na SDR byś pluł sobie w oczy że to kupiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 jak chcesz pograć w stare gierki to kup sobie 486 - na giełdzie praktycznie za darmo. A tak btw: masz jakies fajne gierki :?: albo romy na amige :?: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 jak chcesz pograć w stare gierki to kup sobie 486 - na giełdzie praktycznie za darmo. A tak btw: masz jakies fajne gierki :?: albo romy na amige :?: :DWiesz myślę że niepotrzebnie się martwisz kompatybilnością. Programy typu CPU Grab załatwią sprawe choć powiem Ci że nie warto wchodzić w SDRAMy tylko dlatego żeby pograć w stare gry (bo naDDR-ach nie będzie żadnej różnicy w tych progsach. Co ciekawe kumpel gra w UFO: Enemy Unknown na swoim p4A 1.6 256DDR bez CPU Grab. Wszystko pięknie chodzi. Poza tym fajnne sobie pograć na emulatorach np. Amigi. Wiele gire z PC było na Amidzie i czasem były to lepsze wersje nież ich odpowiedniki na "blaszaka" ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...