biggos Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Witam Mam od jakiegoś czasu problem z internetem. Mam w domu 3 komputery, z których dwa łączą się przez WiFi, jeden (mój) jest połączony z ruterem (TP-Link C1200) kablem. Problem polega na tym, że gdy choć jeden z komputerów połączonych przez WiFi coś pobiera to na pozostałych nie da się nawet stron WWW przeglądać z powodu bardzo wysokiego pingu dochodzącego do 2000ms. Sprawdzałem ustawienia NAT Boost, z QoS - w obu przypadkach jest to samo. Sprawdzałem na innych ruterach (niestety tylko TP-Linkach - 2 sztuki) i było to samo. Ktoś może jakoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 Podaj dostawce i parametry łącza. Zrób eksperyment i QOS ustaw powiedzmy po 1/3 wartosci DL i UP. jeśli po ustawieniu takich parametrów dalej masz pingi takie bedziemy grzebac dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...