Skocz do zawartości
Nequrix

Zestaw 6k z Windowsem + monitor do 1k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do zakupu stacjonarki za około 6 tys w tym Windows 10 box oraz monitora do 1tys.

Zestaw ma służyć głównie do gier. Niestety z częściami i wydajnoscia zatrzymałem się jakieś 10 lat temu.

Myślałem żeby zestaw postawić na ryz5 3600 i to tyle jeżeli chodzi o wymagania. 

Prosił bym o polecenie jakiś zestawów. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możne niech się autor określi dokładniej co by chciał mieć czy jak "nick" napisał chce budżetowe rzeczy

9 minut temu, _nick_ napisał:

albo wziąć większy ekran.

ale full hd?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę poczytałem więc zestaw do monitora 144hz FullHD(dobre opinie ma aoc 24g2u ale lipa z dostępnością) i teraz albo ryz5 3600 i 2070s albo ryz7 3700x i rx5700xt. Jest też 3 wersja z jakąś karta pokroju 1660ti i czekanie co nowy rok przyniesie ale boję się trochę cen i kiedy wejdą wersję mid range. Więc najbardziej się skłaniam przy ryz5 i 2070s do tego narazie monitor full HD i zbieranie na monit 1440p. A monitor 24 cale po primo nie mam za dużo miejsca a po secundo podobno na 27 full HD kiepsko wygląda. 

Edytowane przez Nequrix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi