psm Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 Witam Szukam chłodzenia, które jest przede wszystkim ciche i utrzyma temperatury na przyzwoitym poziomie. Byłbym w stanie dołożyć jeśli jest coś godnego uwagi, ale nie chcę też płacić za chłodzenie 1/2 wartości procesora. Czy miałoby sens kupienie jakiegoś tańszego coolera i wymiana wentylatora na coś markowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 Jaka wysokość ? Kl;asyczne wierzowe czy jakieś pod ITX itp. ? Do 200 zł to np. SPC Grandis 2 , RaBQ Shadow Rock 2 , Thermaltake Riing Silent czy CM Hyper 212 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psm Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 Wieżowe. Miałem teraz Mugena 2, więc myślę, że wysokość max to ok. 17 cm. Które z tych chlodzeń byłoby najcichsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas228 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 Dopiero co dorwałem Grandisa 2 za 120 pln i wsadziłem do Ryzena 2700. Po ustawieniu w biosie krzywej wentylatorów żeby powyżej 40 % śmigały dopiero przy 60 stopniach lecą na 700-800 obrotów i jest cicho(w grach 59 stopni). Bez ustawień leciały na 1100 obrotów i procek osiągał max 49 stopni w wiedźminie i AC Odyssey a 53 w syntetykach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Nie wiem jak to wygląda u Grandisa 2, ale Fera 3 rozczarowała mnie kulturą pracy (tak wiem, fera jest jednak trochę tańsza). Dlatego zdecydowałem się na Ninja 5. Na papierze wygląda dobrze (wolnoobrotowe wiatraki i gargantuiczny radiator ;), wkrótce przekonam się czy to była dobra decyzja. Tylko, że to chłodzenie jest trochę ponad twój budżet. Edytowane 14 Stycznia 2020 przez Szeryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 Przy tej ferze zmieniałeś prędkość obrotów wentylatorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 Tak, w pulpicie było ok, ale przy odpaleniu jakiejkolwiek gry wchodziła na wysokie obroty i nawet przez słuchawki słyszę hałas łożyska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...