DSS Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Witam wszystkich i pozdrawiam!!! Jestem nowy mam pytanko, jesli temat byl juz poruszany a byc moze go przeoczylem to z gory przepraszam! Mam Athlona XP2000+ na K7S5A, zasilacz 300W, AMD Cooler Noiseless Soced A do 3,0GHz ponizej 27 dB. W obecnej chwili procesorek pracuje z predkoscia 1,66 GHz. Temperaturka na nim to w chwili stresu 54°C. Czy to wszystko co moge z niego wyciagnac? Jesli nie to prosze o Wasze opinie. Z gory wielkie THX! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 1.Pierwsze napisz jaką masz serią tego proca(napisz obie linijki jakie masz na procku, czyli wszystko) 2.Czy masz ten bios overclockerski do lyty ECS K7S5A? 3.Jakie masz pamięci? Dygresja 1: 4.ECS nie jest najlepszą płytą do podkręcania(delikatnie mówiąc) Dygresja 2: 5. Masz za wysoka temperaturę w chwili stresu 54 stC, a co będzie jak go będziesz chcial podkrecać? Ja mam w chwili stresu(po całej nocy tortur Programem prime95) 47-48 st przy częstotliwości 2300MHz-2350MHz przy 1,97V). Napisz najpierw te dwie rzeczy a potem może sie coś uda(punkt 1 i 2)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 po 1jaki to athlon (palomino czy thoroughbred)?po temperaturce jestem sklonny sadzic ze palomino chyba ze pasty nie dales czy cos:) 2twoje mobo ma ograniczone mozliwosci o/c wgranie sobie cheepo biosu to IMO podstawa. 3 jakiej firmy ten zasilacz ? 4 temperatura ''troszke'' za wysoka 5 podaj cały config 6 szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DSS Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Dziekuje Panowie za zainteresowanie moim postem. Jesli mozna prosic to zagladnijcie tu jutro to podam Wam te numerki z procesora, niestety nie mam w domu pasty wiec musze popylac do sklepu bo bez tego nie bede mogl na powrot obsadzic procesora na plycie. Narazie moge podac to: Pamiec 2X256DDR333MGz. Zasilacz firmy JNC model LC-B300ATX (300W) byl na standarcie w obudowie. Karta graficzna Chaintech GeForce4MX440 64MB DDR Po sciognieciu obudowy bocznej temperatura spadla mi w stresie do 45°. Bede musial jeszcze jutro dokupic parke wiatryczkow, dam jeden z przodu i drugi z tylu dla wymuszenia cyrkulacji powietrza. Poreszta w pokoju mam prawie 35°. Jeszcze WIELKA prosba do Was: dajcie jakis link skad sciagnac odpowiedni O/C Biosik dla tej plytki i jakis programik do jego instalki. A moze jakis dobry czlowiek podpowie mi jak to sie robi. Moze na GG moj Nr. to 5006140. Zimne piweczko dla Was i THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Mam u siebie na dysku Ten bios napisz mi tylko na gg czy masz płytę z Lan czy bez i napisz mi na gg swojego emaila. , bo mam dwie wersje. Moje gg:5460295 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DSS Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Witam i pozdrawiam!!! A ze z pustymi rekoma nie wypada wiec piwko dla Wszystkich. Seria mojego procesora to: AXDA 2000 DKT 3C 4115170271891 ALUGA 0238 MPM Niestety nadal nie wiem skad dorwac BIOS-a pod moja plyte. Jesli mozecie to napiszcie. Zamontowalem tez dodatkowe chlodzenie w obudowie, przez co temperatura procesora w stresie wynosi teraz 38°C. Ponawiam swa prosbe, co moge z niego wycisnac. Z gory wielkie THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DSS Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Witam ponownie!!! Proscie a bedzie wam dane! Ta kwestja chyba sie nie sprawdza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 O ile dobrze widzę to masz procka na stepingu A0 (prawda?).Ale jak widzę że masz 38 stopni to chyba raczej dobrze myślę :) Rozumiem ze chcesz go podkręcić.No możesz ale nie duzo na swojej płycie.Mozesz jeszcze pomyśleć o drutowaniu, ale to juzina bajka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Witam wszystkich i pozdrawiam!!! Jestem nowy mam pytanko, jesli temat byl juz poruszany a byc moze go przeoczylem to z gory przepraszam! ... Przeprosiny przyjęte, acz z trudem, grrr... ... Niestety nadal nie wiem skad dorwac BIOS-a pod moja plyte. Jesli mozecie to napiszcie. ... Kurde z gugli- www.google.com , nie mówiąc już o tym, że ten temat był tyle razy poruszony na forum, że w głowie mi się nie mieści, że można tego nie zauważyć. Tu masz linka do biosów- http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5ab.../cheepobios.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...