Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 Teraz, Devil napisał: Coś jednak zamula. Po za tym spadki o 20 klatek na GTX 1070 i Ryzenie co jednam mimo wszystko ma wolniejszy pojedynczy wątek to nie jest powód do obaw. GTA 5 to wymagająca gra. EOT. Wpisz na yt te same podzespoły co moje, wyniki powinny być wyższe niż tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Coś powoduje throttling CPU lub GPU lub to jakaś inna przypadłość. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Dla mnie te spadki ? Serio ? Są nornalne ie nie widzę tu problemu. WIĘC>>>> EOT<<<<< Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 2 minuty temu, Devil napisał: GTA 5 to wymagająca gra. No ale na ustawieniach b.wysokich i ultra bez msaa 50,60 fps? Nie możliwe, coś ewidentnie się pierdoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 Teraz, Devil napisał: Coś powoduje throttling CPU lub GPU lub to jakaś inna przypadłość. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Dla mnie te spadki ? Serio ? Są nornalne ie nie widzę tu problemu. WIĘC>>>> EOT<<<<< OMG, nie kumacie o co mi chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 1 minutę temu, Devil napisał: Coś powoduje throttling CPU lub GPU lub to jakaś inna przypadłość. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Dla mnie te spadki ? Serio ? Są nornalne ie nie widzę tu problemu. WIĘC>>>> EOT<<<<< 80 stałych powinno być max 70 a tu 60 stałych coś musi być nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 Poskładaj kompa od nowa. Pożycz ten zasilacz jak możesz. Podłącz jak najmniej podzespółów i sprawdź inny dysk. Może to być kontroler lub co innego. PC to niestety nie konsola że włączas i ma działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 2 minuty temu, Devil napisał: Coś powoduje throttling CPU lub GPU lub to jakaś inna przypadłość. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Dla mnie te spadki ? Serio ? Są nornalne ie nie widzę tu problemu. WIĘC>>>> EOT<<<<< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 3 minuty temu, Kryllex napisał: w cs:go na najwyższych ustawieniach ( b.wysokich, ultra ) z tym x8 i x16 1080p 250 fps stalych, a podczas grania itd, 280-290 i nie spadają nagle do 200... w teście który podesłałem masz spadki do 45 klatek na 1600x w gta5,twój ma 3.6ghz ryzeny 1000 w grach są bardzo nierówne,popatrz na testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) 2 minuty temu, Novice napisał: w teście który podesłałem masz spadki do 45 klatek na 1600x w gta5,twój ma 3.6ghz ryzeny 1000 w grach są bardzo nierówne,popatrz na testy Ale oprócz tego ścina co jakiś czas, to chyba nie jest normą na takim zestawie? Nie przesadzajmy, że muszę mieć na takich śmiesznych ustawieniach ryzena 5 3600 i rtx 2080 ti, ludzie... Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Kryllex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Ale zrozum że GTX 1070 to też nie jest demon prędkości i to jeszcze przy ryzenie... Ehh Sprawdź na tym innym zaslaczu i dysku. Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 Teraz, Devil napisał: Ale zrozum że GTX 1070 to też nie jest demon prędkośći..... Ale ja gram 1080p i ustawienia b.wysokie, na 1060 miałem więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 Więc pozostaje sprawdzić na tym zasilaczu. Coś powoduje spadek wydajności i brak mocy. Sprawdzaj wszystko pokoleki. Dobrze by jest odpalić też Linuxa i odpalić jakś grę Piszę serio.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 Teraz, Devil napisał: Więc pozostaje sprawdzić na tym zasilaczu. Coś powoduje spadek wydajności i brak mocy. Sprawdzaj wszystko pokoleki. Dobrze by jest odpalić też Linuxa i odpalić jakś grę Piszę serio.. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Jutro na wszelki wypadek poproszę zwrot pieniędzy za ramy 379 zł i kupię nowe, tylko jakie? ( x-kom u mnie wymienia, zwraca gotówkę ) bo już robiłem tak. Zasilacz skombinuje. Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Kryllex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Ja chce po prostu wykluczyć ew. problemy ze sterownikami i softwarowe pod WIndowsem. WIęc dobrze jest postawić w ostateczności Linuxa. Nie jest to specjalnie trudne raczej i gry też idzie odpalić różne. Jak tam będą spadki to wiadomo GPU do serwisu. Wątpię by to były pamięci. To raczej by sypało BSODAMI. Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 Ale dla pewności wymienię, kości hynix :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 Nic nie zaszkodzi. Może i też to powoduije problem. Zapychanie się pamięci przez jakąś wadę. Trzeba stopniowo szukać przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 I tak robię. Jaki dysk do równych 100 zł, chociaż 120 gb, na sam system, później kupię kolejne dyski lepsze?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Jaki dysk do 100 zł polecacie nie więcej, na start? To mój pierwszy będzie :) Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Kryllex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Serwis i sprawdzanie na innym dysku. Wyjdzie Ci to bardziej opłacalne. Jest to jedyna opcja jak się nie ma znajomuch co mają odpowiednie podzespoły. Dlatego jak kupuje laptopa. Serio.. I jeszcze jakiś gość w temacie moim się pyta czemu nie PC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Co do SSD - do 100 zł jest A-Data SU650 czy Silicon Power A55 / S55 / S56 czy PNY CS900 , za 109 zł jest Crucial BX500 120GB a za 119 zł jest Patriot Burst 120 GB , ceny z x-kom , może gdzie indziej będzie taniej - w morele BX500 jest za 99 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...