PrzemekRyk Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Cześć, Mam właśnie taką drukarkę w łapkach - czyli HP Color LaserJet 3600DN. Według oprogramowania HP Web JetAdmin mam jeszcze do wykorzystania tonery. Odpowiednio dla poszczególnych kolorów: Black: 91% Cyan: 14% Magenta: 25% Yellow: 67% Alert informujący o konieczności zakupu nowych materiałów eksploatacyjnych mam ustawiony na poziom 2% tonerów. Na czym polega problem? Otóż za diabła nie jestem w stanie drukarki zmusić do druku w kolorze. Niezależnie od tego, czy daję wydruk strony testowej z poziomu Windows, czy też bezpośrednio z drukarki, wybierając odpowiednie opcje z menu drukarki. Po prostu drukuje jedynie na czarno i kropka. Ma ktoś z Was jakiś pomysł co tu poszło nie tak i jak ten problem rozwiązać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Często drukujesz czy drukarka miała jakiś dłuższy przestój . Może zatkane są dysze albo coś siedzi w sofcie , choć skoro z poziomu drukarki nie idzie też nic wydrukować to odpada problem z softem / OS ( chyba że to problem z fw drukarki ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekRyk Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 12 hours ago, reyden said: Często drukujesz czy drukarka miała jakiś dłuższy przestój . Może zatkane są dysze albo coś siedzi w sofcie , choć skoro z poziomu drukarki nie idzie też nic wydrukować to odpada problem z softem / OS ( chyba że to problem z fw drukarki ) . Ale to jest laserowa drukarka, więc o zatkanych dyszach nie ma tu mowy, bo takowych po prostu nie ma. Fakt faktem, że trochę stała nieużywana - dostałem ją od znajomego przy likwidacji jego firmy i chciałem zacząć używać, bo od czasu do czasu kolor by mi się przydał. A tu zonk i za diabła nie mogę jej zmusić do drukowania w kolorze. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Źle przeczytałem . Sprawdź czy tonery to oryginał czy zamiennik , może jest coś poblokowane w sofcie . Choć jak wykrywa ich poziom to powinien działać nawet na zamiennikach . Na razie innych pomysłów nie mam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekRyk Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 On 1/22/2020 at 10:59 PM, reyden said: Źle przeczytałem . Sprawdź czy tonery to oryginał czy zamiennik , może jest coś poblokowane w sofcie . Choć jak wykrywa ich poziom to powinien działać nawet na zamiennikach . Na razie innych pomysłów nie mam . Wygląda mi to na zamienniki. On 1/22/2020 at 11:58 PM, Uncle_Adam said: Niektóre modele wymagają wymiany koloru w całości inaczej nie drukują (mimo że akurat tego koloru nie używają). Czasami nawet nie da się drukować w czerni bez koloru. Zapytaj kumpla czy na 100% działał kolor i zainwestuj w zamienniki (na pewno cyan i magenta, jak znajdziesz tanio to wszystkie 3, a nawet wszystkie 4).https://www.youtube.com/watch?v=AHX6tHdQGiQ Film o oszustwach i innych ciekawych taktykach producentów Pytałem - działało bez problemów. Zresztą tak mi się trochę przez mgłę kojarzy, że jak ją dostałem to testową stronę z niej wyplułem (wybór z menu drukarki) i wyszła w kolorze. Stała u mnie nieużywana faktycznie dobre pół roku. Ale jednak laserówce nie powinno to w niczym zaszkodzić. Mam swojego starego LaserJet 2420DN, drukuję raz od wielkiego dzwonu, potrafi stać parę miesięcy nieużywana i nic się nie dzieje. Poza tym - gdyby od samego stania miało się coś niepokojącego dziać, to na logikę z drukiem w czerni też powinna mieć problem, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...