stoleckijacek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 hEY. Potrzebuję dokupić do domu nie drogi router WiFi z bardzo dobrym zasięgiem oraz Giabitowymi portami Lan (wykorzystywany będzie tylko jeden, reszta po wifi). W oko wpadł mi produkt Xiaomi MI 4A Czy to będzie dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Za 120 zeta wystarczy. Ma tylko 2 porty Lan, ale dual band 2,4 i 5 Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Jak przez dom rozumiesz mieszkanie do 50 m kwadratowych to będzie ok. Ale jak przez to rozumiesz budynek dwie kondygnacje 200 m kwadratowych to zapomnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoleckijacek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 8 minut temu, barwniak napisał: Jak przez dom rozumiesz mieszkanie do 50 m kwadratowych to będzie ok. Ale jak przez to rozumiesz budynek dwie kondygnacje 200 m kwadratowych to zapomnij. Jesteś pewny? Mam obecnie i używam router Xiaomi MI3. Sygnał z pierwszego piętra jest dostępny w większości piętrowego domu o wielkości 250m2. Do najdalszego punktu domu w którym jest sygnał i w miarę możliwości można komfortowo korzystać z neta, ma 3 ceglane ściany oraz 40cm betonowy zbrojony strop. Więc miałem nadzieję że nowszy będzie lepszy. Główną przyczyną dla której szukam nowego sprzętu jest doposażenie go w gigabitowe porty. A co możesz innego zaproponować, coś co sobie poradzi z takimi przeszkodami? TP-Link Archer C7 przykładowo poległ z miejsca, oferując zasięg o połowę mniejszy niż MI3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) 4 minuty temu, stoleckijacek napisał: Jesteś pewny? Mam obecnie i używam router Xiaomi MI3. Sygnał z pierwszego piętra jest dostępny w większości piętrowego domu o wielkości 250m2. Do najdalszego punktu domu w którym jest sygnał i w miarę możliwości można komfortowo korzystać z neta, ma 3 ceglane ściany oraz 40cm betonowy zbrojony strop. Więc miałem nadzieję że nowszy będzie lepszy. Główną przyczyną dla której szukam nowego sprzętu jest doposażenie go w gigabitowe porty. A co możesz innego zaproponować, coś co sobie poradzi z takimi przeszkodami? TP-Link Archer C7 przykładowo poległ z miejsca, oferując zasięg o połowę mniejszy niż MI3/ C2300 Edytowane 22 Stycznia 2020 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Lepiej zrobić (jak chce się mieć super wifi) Ubi nano z 2 szt. jak duża chata i bedziesz miał spokój. Kłopot polega na tym, że trzeba skretke poprzeciagać. U mnie mam taki jeden pokój "bunkier" nic nie przebije pomoglo dopiero zamontowanie wlasnie takiego apka. W calym domu mam takie 4 (2 na kondygnacje) sygnał stabilny w 5ce leci full 250 mbita. Niestety to jednak duzy wydatek ale wart kazdej zlotówki wydanej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...