matt_edinburgh Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Hejka wszystkim expertom. Mam maly dylemat, padlo mi zasilanie karty graficznej i jej naprawa ksoztuje 750 brutto z robocizna. Do tego jest problem z dyskiem twardym, o ile sektory nie sa uszkodzone o tyle opóźnienie dochodzi do 500 (nie znam jednostek). Zaproponowano mi dysk kingstone SSD 256gb w kieszeni zamiast DVD-rom, który bylby dodatkowym dyskiem na system itp. Calosc kosztowalalby 553zl brutto. Do tego w cenie konserwacja, warta ponoc 180zl. Calosciowo ze znizka wychodzi 1200zl Pytanie brzmi; czy ratować lapka czy nie oplaca się i jego czas już nadszedł? Nie gram jakos mega często ale ostatnie gry w które gralem to Witcher 3, X-com 2, Phoenix Point, Kingdom Come Deliverance, Rome 2. Mój sprzet: Asus ROG G551JW Intel® Core™ i7 4720HQ Processor Intel® HM86 Express Chipset DDR3L MHz SDRAM 16 GB SDRAM Integrated Intel® HD Graphics 4600 NVIDIA® GeForce® GTX 960M 2GB DDR3 2.5" 9.5mm SATA3 750GB HDD 5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Moim zdaniem nie warto. Nawet sprawny sprzedaż za nie wiele większą sumę. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Na grafikę dostaniesz gwarancji 6 miesięcy max i znów padnie. Lepiej już ta kasę dołożyć do nowego, lub używanego z gwarancją. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...