Quple Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 Witam, problem wygląda następująco. Mam laptopa który się zepsuł, ale dysk jest sprawny. Potrzebuję dane z tego dysku przerzucić sobie gdzieś np. na inny dysk. Podłączając do mojego komputera ten dysk wykrywa go w biosie ale jak chce odpalić system ze swojego głównego dysku to bios nie wyszukuje żadnego systemu dopóki nie odepnę tego dysku z laptopa. Dajcie pomysły co mogę zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Podłącz po USB w czasie działania systemu. Manager plików i heja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Masz dwie opcje - podpiąc dysk pod USB ( jak masz kieszeń lub samą przejściówkę SATA - USB np. od padniętego zewnętrznego HDD ) albo podpiąc natywnie dysk pod SATA ( jak masz komputer stacjonarny a nie laptop ) . Tylko w drugim przypadku pamiętaj aby prawidłowo ustawić botowanie w biosie / uefi płyty , ew. ręcznie wywołaj menu bootowania i wystartuj kompa z głównego HDD / SSD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...