Draiss Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 Dzień dobry, posiadam Della Inspiron 5758, w którym aktualnie mam 256 GB dysk SSD. Ze względu na to, że w niedalekiej przyszłości chciałbym zrobić dualboota z Linuksem i nie ograniczać sobie miejsca na i tak małym już dysku, chciałbym wsadzić drugi dysk SSD. Z tego co się dowiedziałem, to wiem, że potrzebowałbym kieszonkę na dysk. Szukając ów kieszonki, znalazłem takie coś: https://allegro.pl/oferta/kieszen-zeta-2hdd-dell-insp-17-5758-5767-7737-7302752835 Niestety, cena mnie zszokowała. Przyszedłem więc tutaj, na PurePC, z pytaniem - czy kieszonki na dyski kosztują 1/4 ceny nowego dysku? Wg jakich kryteriów powinienem szukać kieszonki, aby nie wydać "milionów monet"? Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 Z tego co pamiętam, Twój laptop posiada slot na HDD Caddy do 9.5 mm. ICY BOX Adapter na dysk 2.5" do laptopa (slot DVD 9.5mm) przykładowo dostaniesz taniej, praktycznie zamienniki dostaniesz jeszcze taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draiss Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 Dziękuję za odpowiedź. Jeśli dobrze zrozumiałem, wysokość kieszeni w moim laptopie to maks 9,5 mm? To by oznaczało, że mógłbym użyć nawet czegoś TAKIEGO? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 Dokładnie tak, jeżeli chcesz mieć pewność to po prostu zmierz suwmiarką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...