Skocz do zawartości
Moszna_Brothers

Ludzie.....kto wytłumaczy sekret wielkości plamki monitora??

Rekomendowane odpowiedzi

Wydawała mi się, że rozmiar 0.23 to jakiś wypas.....i zawsze cena leciała strasznie w górę monitorów z mniejszą plamką.

Kumpel gadał ze koopił monitor samsunga z plamką 0.2...ja nuie wierzyłem ze takie sa i założyliśmy sie o litra wódy więc nuie ma żartów.

Wchodze na strone samsunga i widze monitory z plamką 0.2 (h).

Co to oznacza....może p[lamka o kształxcie prostokąta a wysokość tylko jest 0.2 ???

Please ratunku go przegram wóde:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!:

a co tu tlumaczyc - obaj macie racje

typowa plamka np w 17" ma 0.25 - w Szajsungu tez - tyle ze marketingowcy tej firmy wpadli na arcy diabelski pomysl i podaja odmiennie niz wszyscy producenci rozmiar w szerz (horizontal) a nie po skosie - choc to i tak duze uproszczenie bo troche inaczej liczy sie rozmiar plamki w zaleznosci od maski koneskopu (preforowana, szczelinowa, kratowa)

przy 17" o masce perforowanej o ile pamietam odleglosci miedzy prostymi (pionowymi i poziomymi) przechodzacymi przez srodki plamek danego koloru to prostokacik 0.15 x 0.20 (wys x szer) a 0.25 to przekatna (skos) - wiec obaj macie racje :)

innymi slowy remis - jak macie problem kto komu jest winny to obaj wyslijcie mi kase przelwem :P wcale sie nie pogniewam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

typowa plamka np w 17" ma 0.25 - w Szajsungu tez - tyle ze marketingowcy tej firmy wpadli na arcy diabelski pomysl i podaja odmiennie niz wszyscy producenci rozmiar w szerz (horizontal) a nie po skosie - choc to i tak duze uproszczenie bo troche inaczej liczy sie rozmiar plamki w zaleznosci od maski koneskopu (preforowana, szczelinowa, kratowa)

przy 17" o masce perforowanej o ile pamietam odleglosci miedzy prostymi (pionowymi i poziomymi) przechodzacymi przez srodki plamek danego koloru to prostokacik 0.15 x 0.20 (wys x szer) a 0.25 to przekatna (skos) - wiec obaj macie racje :)

innymi slowy remis - jak macie problem kto komu jest winny to obaj wyslijcie mi kase przelwem :P wcale sie nie pogniewam :lol:

hmmmm no i do tego dodal bym tyle ze nietylko samsung robil takie przewaly ze niemierzyl plamki w skosie tylko w szerz - a co do tego ze macie obaj racje to traczej racje masz ty autorze topicu bo tak naprawde twoj kolega niema plamki 0.2 tyle tylko ze tak ma napisane w instrukcji a naprawde ma pewnie 0.24 ; ) - wiec trwa w niewiedzy ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezla akcja :D nie wiedzialem o tym, to dowodzi tego jak trzeba sie pilnowac i jak dokladnie czytac opinie userow i specyfikacje techniczne zanim sie dokona jakiegokolwiek zakupu do kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...