Moszna_Brothers Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Wydawała mi się, że rozmiar 0.23 to jakiś wypas.....i zawsze cena leciała strasznie w górę monitorów z mniejszą plamką. Kumpel gadał ze koopił monitor samsunga z plamką 0.2...ja nuie wierzyłem ze takie sa i założyliśmy sie o litra wódy więc nuie ma żartów. Wchodze na strone samsunga i widze monitory z plamką 0.2 (h). Co to oznacza....może p[lamka o kształxcie prostokąta a wysokość tylko jest 0.2 ??? Please ratunku go przegram wóde:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 :P hehe... jak postawisz nam literka to ci powiemy :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 :!: a co tu tlumaczyc - obaj macie racje typowa plamka np w 17" ma 0.25 - w Szajsungu tez - tyle ze marketingowcy tej firmy wpadli na arcy diabelski pomysl i podaja odmiennie niz wszyscy producenci rozmiar w szerz (horizontal) a nie po skosie - choc to i tak duze uproszczenie bo troche inaczej liczy sie rozmiar plamki w zaleznosci od maski koneskopu (preforowana, szczelinowa, kratowa) przy 17" o masce perforowanej o ile pamietam odleglosci miedzy prostymi (pionowymi i poziomymi) przechodzacymi przez srodki plamek danego koloru to prostokacik 0.15 x 0.20 (wys x szer) a 0.25 to przekatna (skos) - wiec obaj macie racje :) innymi slowy remis - jak macie problem kto komu jest winny to obaj wyslijcie mi kase przelwem :P wcale sie nie pogniewam :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 :!: a co tu tlumaczyc - obaj macie racje typowa plamka np w 17" ma 0.25 - w Szajsungu tez - tyle ze marketingowcy tej firmy wpadli na arcy diabelski pomysl i podaja odmiennie niz wszyscy producenci rozmiar w szerz (horizontal) a nie po skosie - choc to i tak duze uproszczenie bo troche inaczej liczy sie rozmiar plamki w zaleznosci od maski koneskopu (preforowana, szczelinowa, kratowa) przy 17" o masce perforowanej o ile pamietam odleglosci miedzy prostymi (pionowymi i poziomymi) przechodzacymi przez srodki plamek danego koloru to prostokacik 0.15 x 0.20 (wys x szer) a 0.25 to przekatna (skos) - wiec obaj macie racje :) innymi slowy remis - jak macie problem kto komu jest winny to obaj wyslijcie mi kase przelwem :P wcale sie nie pogniewam :lol: hmmmm no i do tego dodal bym tyle ze nietylko samsung robil takie przewaly ze niemierzyl plamki w skosie tylko w szerz - a co do tego ze macie obaj racje to traczej racje masz ty autorze topicu bo tak naprawde twoj kolega niema plamki 0.2 tyle tylko ze tak ma napisane w instrukcji a naprawde ma pewnie 0.24 ; ) - wiec trwa w niewiedzy ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 :!: a co tu tlumaczyc - obaj macie racje typowa plamka np w 17" ma 0.25 - w Szajsungu tez - tyle ze marketingowcy tej firmy wpadli na arcy diabelski pomysl i podaja odmiennie niz wszyscy producenci rozmiar w szerz (horizontal) a nie po skosie - choc to i tak duze uproszczenie bo troche inaczej liczy sie rozmiar plamki w zaleznosci od maski koneskopu (preforowana, szczelinowa, kratowa) przy 17" o masce perforowanej o ile pamietam odleglosci miedzy prostymi (pionowymi i poziomymi) przechodzacymi przez srodki plamek danego koloru to prostokacik 0.15 x 0.20 (wys x szer) a 0.25 to przekatna (skos) - wiec obaj macie racje :) innymi slowy remis - jak macie problem kto komu jest winny to obaj wyslijcie mi kase przelwem :P wcale sie nie pogniewam :lol: niezla akcja :D nie wiedzialem o tym, to dowodzi tego jak trzeba sie pilnowac i jak dokladnie czytac opinie userow i specyfikacje techniczne zanim sie dokona jakiegokolwiek zakupu do kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 No dzięki za posty..:) Juz kolega rure zwiesił.....poszliśmy na kompromis ( nie chodzi tu o kase) On kupuje 0.5 ja 0.5 i pijemy razem :) Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Na tym rysunku można zobaczyć, jak duże różnice mogą być w klasycznym kineskopie (luminofor w układzie Delta) jeśli plamkę mierzy się po przekątnej zamiast poziomo: W Trinitronach już się nie da tak oszukać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 :idea: a tu fotka obrazujaca moje wypociny o skosach i prostych :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 No kurde...wypas te dwa ostatnie posty........profeszynal...:)....tegom szukał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No kurde...wypas te dwa ostatnie posty........profeszynal...:)....tegom szukał ale beka.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...