Storm211 Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Czemu nie działa otoczenie,jakie moga moga byc powody, cokolwiek moze mi sie uda ten problem rozwiazac.Pingi do kazdego kompa z kazdej stacji roboczej ok net działa u kazdego wyglad niby dobrze a otoczenie nie działa, czesto wyskakuje ze nie ma takiego urzadzenie w sieci, albo ze nie mozna przegladac sieci. PORADZCIE COS MOZE MACIE JAKIES POMYSŁY?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Nie krzycz. A może powiesz coś o sieci? Masz włączone udostępnianie i etc.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Storm211>> Mam taką samą sytuacje jak TY... podejrzewam, że u mnie na serwerze jest zablokowane to otoczenie sieciowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Niby jak? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ostatnio jak brałem Wyświetl komputery grupy roboczej to wyskakiwało mi że jest zablokowane... a teraz widze tylko mojego kompa... W takim razie jak zrobić zebym widział np sąsiada... On ma win98,a tam nie wiem jak sie to konfiguruje... jakas POMOC??? Sory za okrzyki pod koniec :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 postawic serwer FTP u ciebie i u niego i olac to idiotyczne otoczenie sieciowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 u mnie mialem podobna sytuacje i okazalo sie ze musialem dodac "udostepnianie plikow i drukarek". sprawdz na wstepie to, moze okaze sie ze nie masz tego zainstalowanego badz odchaczonego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 zapytaj admina czy macie w sieci postawiony server wins ... jezeli tak to muszisz go rowniez u siebie wlaczyc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 postawic serwer FTP u ciebie i u niego i olac to idiotyczne otoczenie sieciowepo co 2 serwery ftp ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 No chłopaki spodziewałem sie wiecej odp. tak na marginesie to ja jestem głowa interesu(bos) a moj madry kolega to admin i on stawiał serwerek i nie mam nic wyłaczone nie ma wins a nie wazne czy mam właczone udostepnianie czy nie bo tak czy tak powinienem widziec typa w otoczeniu który ma tego syfa właczonego. mnie otoczenie nie interesie tylko łosie które ftp pod win nie potrafia postawic narzekaja ze im otoczzenie czasem kompa zawiasz pod win98 me i nie moga sobie od siebie nawzajem nic sciagac bo w inny sposób nie potrafia a z tym otoczeniem to chyba wina swiychy firmy lantech kóre posiadam mam jednego planeta i jest super a te lantech to syf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 na 100 % nie jest to wina switchy ... a to ze otoczenie czasami szfankuje to rzecz normalna - nic na to nie poradzisz ... orzy duzej ilosci komputerow i tak by to chodzilo badziewnie ... jak ktos nie potrafi postawic sobie ftp-a to nie zasluguje aby cos sciagac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 POwiedz to userom! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 postawic serwer FTP u ciebie i u niego i olac to idiotyczne otoczenie sieciowepo co 2 serwery ftp ? ;] no zeby kazdy mogl udostepnic to co chce... przeciz to logiczne... chyba ze nie skumalem pytania... :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 powiedz ludziom, ze otoczenie jest zablokowane i koniec ;) a tak na serio.... moze netbui nie chodzi jak nalezy :?: sproboj recznie zainstalowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Niech admin postawi sambe i tyle :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Jki typ po co samba do toczenia ja nie chce serwa widziec w otoczeniu?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 no a moze, by tak odpalic po prostu konfiguratora sieci domowej? mi to pomoglo lol, a tez mam radiowke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 zawsze byly problemy z microsoft networking; czasem zamiast przebijac sie przez ikonki pomagalo wpisac \\nazwakompa w przegladarce ew w polu start czy eksploratorze, czasem pomagalo jak userzy przestawili powiazanie ms networking z tcp na ipx; najlepiej olac ten syfny interfejs i po LANie pliki wymieniac za pomoca Direct Connect - u nas provider postawil serwer dla potrzeb lanowych i jest spokoj; ftp jest rozwiazaniem ale dla tych co potrafia czyli nie dla wiekszosci; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Jki typ po co samba do toczenia ja nie chce serwa widziec w otoczeniu?!Mozesz wyjasnic o co ci chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Postawić na jakimś kompie serwer WINS z master browser i lukać czy luserzy nie mieszają własnymi serwerami WINSów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmn Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 nie wiem jak tam z windows ale wiem ze sambe mozna skonfigurowac tak zeby windowsom otoczenie sieciowe nie dzialalo robisz tak w smb.conf wins support = yes domain master = yes local master = yes preferred master = yes jedno z wielu napewno dziala bo sam mialem taki problem(to znaczy oni mieli) wiec sprawdz czy jakis spryciarz sie nie bawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Nie ma to jak odgrzebac temat sprzed 3 miechow =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...