Pandemiya Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 Cześć, Jak w tytule postu - powiedzcie, jakie chłodzenie AIO będzie zapewniało najlepsze temperatury pod Ryzena 3950X? Myślałem nad tą trójką: - Gigabyte Aorus Liquid 360 - NZXT Kraken 72 - Corsair H150i Pro RGB Jeśli wiecie które z nich jest najlepsze, albo znacie coś lepszego od nich dajcie znać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2020 porównaj gwarancje na poczatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QidinADM Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) NZXT Kraken 72 to praktycznie to samo co 62. W testach różnica jest na zasadzie błędu pomiarowego. Gigabyte to "ładna" zabawka :) jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tworów typu ASUS, Gigabyte itp. Nigdy nie kojarzyliśmy ich z tego typu sprzętem. To co bym Ci doradził osobiście to zakup SilentiumPC Navis EVO ARGB 360. W testach wydajnościowych na stockowych wentylach to naprawdę topka. Jeśli planujesz wydać trochę więcej i nie zależy ci na choince to szedłbym w Corsair H150i pro + dokupił wentylatory PHANTEKS PH-F140SP. Ale tak jak napisałem Ci wcześniej - coś kosztem czegoś. Jeśli zależy ci na wydajności to ona nie idzie w parze z choinką :). Jestem na bieżąco z tematem bo 3 raz wymieniam cały zestaw chłodzenia razem z obudową. Z tych 3 to Corsair chyba, że wolisz się użerać z zje....nym oprogramowaniem CAM do NZXT i mało znanym tworem od Gigabyta. Edytowane 23 Lutego 2020 przez QidinADM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandemiya Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2020 W dniu 24.02.2020 o 00:02, QidinADM napisał: NZXT Kraken 72 to praktycznie to samo co 62. W testach różnica jest na zasadzie błędu pomiarowego. Gigabyte to "ładna" zabawka :) jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tworów typu ASUS, Gigabyte itp. Nigdy nie kojarzyliśmy ich z tego typu sprzętem. To co bym Ci doradził osobiście to zakup SilentiumPC Navis EVO ARGB 360. W testach wydajnościowych na stockowych wentylach to naprawdę topka. Jeśli planujesz wydać trochę więcej i nie zależy ci na choince to szedłbym w Corsair H150i pro + dokupił wentylatory PHANTEKS PH-F140SP. Ale tak jak napisałem Ci wcześniej - coś kosztem czegoś. Jeśli zależy ci na wydajności to ona nie idzie w parze z choinką :). Jestem na bieżąco z tematem bo 3 raz wymieniam cały zestaw chłodzenia razem z obudową. Z tych 3 to Corsair chyba, że wolisz się użerać z zje....nym oprogramowaniem CAM do NZXT i mało znanym tworem od Gigabyta. Zastanawiam się cały czas. Corsair jest solidny, to fakt, mocno się nad nim zastanawiam. Czy choinka - może nie festiwal pierdyliarda kolorów, chociaż wyświetlacz z temperaturą to ciekawa opcja - teraz NZXT wypuściło nowe Krakeny z takim wyświetlaczem, może pójdę w tym kierunku. Jeszcze mam trochę czasu. Do SilentiumPC nie jestem specjalnie przekonany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QidinADM Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Tak naprawdę kup co ci się podoba. AiO mają to do siebie, że działają bardzo podobnie. Owszem jedne są lepsze, drugie gorsze ale do tego jeszcze dochodzi jaka obudowa, jakie wentylatory. Samo AiO nie załatwi sprawy jak wszystko będzie się w środku gotować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...