jahras Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Od początku. Jak w temacie, stary złom z 2007 roku. Karta graficzna to GTX260. Ma dwa wyjścia DVI oraz jedno S-Video, z którego do tej pory korzystałem. Nie mam pojęcia kiedy, ale piny w kablu od SV się wykrzywiły po ostatnim czyszczeniu i za cholerę nie idzie ich naprostować, nawet najtwardszym noże, co mnie super zdziwiłom. Połączenie: karta do TV przez SVid (do tej pory). SVid w tej leciwej karcie wygląda nienajfajniej, pomyślałem, kupię DVI-D i już. [gluteus maximus]! Ten telewizor, jakiś chyba pięcioletni, Hanspree,e modelu nawet nie podaję z oczywistych względów (no name). Mimo że ma HDMI, o matk,o nawet USB etc, za cholery nie ma DVI. Ma tylko VGA (D-Sub żeńskie). Kupiłem oczywiście przewód DVI-D - DVI-D, ale kupiłem go zanim nie sprawdziłem że to ustrojstwo nie ma takiego gniazda. Więc dwa proste pytania: 1. Kabel HDMI - DVI-D? (Czego chiałbym uniknąć). 2. Mając te żeński przewód DVI-D, czy gdy go wepnę w kartę, drugim końcem w przejściówkę do żeńskiego gniazda, a samą przejściówkę męskim do żeńskiegoi w telewizoirze, czy toi zadziała? (Strasznie nagmatwałem ale prościej nie potrafię). Nie pisałbym tego posta, gdybym wolał wydać 6 tysi na nowy zestaw niż 6 zł na przewód/prerzejściówke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Dokup przejściówkę dvi - dsub, lub jeszcze lepiej dvi- HDMI. Wykorzystasz zakupiony kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahras Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Kablem zakupionym był DVI-DVI, ale mniejsza z tym. Koniecznie chciałem mieć połączenie DVI NA CZYSTO, nie dało się więc DSub-DVI tylko wchodziło w grę., Zrezygnowałem i w ruch poszła nowo zakupiona przejściówka DVI-HDMI. Cóż, sam sobie poradziłem, tylko nie tak jakbym chciał. Temat do zamknięcia. P.S. Ważne że działa na tym gruchocie. P.S.2 jak telewizor z ~2016 roku może nie mieć złącza DVI? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...