Jump to content
glut251

Zmiany, tdp , napięć w Ryzen Control;er

Recommended Posts

Dzień dobry, otóż tak jak w temacie, Nie wiem jak dokładnie ustawić tdp i napięcia na procesorze.

Otóż, w moencie , gdy nie zmieniam ustawień tak naprawdę mój komputer nie jest w stanie uzyskać max taktowania igpu, które dochodzi do max 1100, w moencie , gdy zacznę zmieniać power settings w tym programie to udaje mi się osiągnąć wyższe taktowania, ale gdy temperatura cpu/gpu osiągnie około 68-69 stopni to zaczynają się mocne jednosekundowe dropy taktowań i nie pojawiają się do momentu, aż znów temperatura nie wskoczy na podany poziom.

Na stockowych ustawieniach wiem , że tdp osiąga 24w w trybie wydajności i osiąga około 62 stopnie. Pasta była wymieniana , przed temperatury sięgały 72 stopni, oraz dropy na niestockowych ustawieniach zaczynały się od 73-73 stopni.

Jakby ktoś wytłumaczył co robią tu pewnie opcje byłbym bardzo wdzięczny, gdyż nie wszystko udało mi się znaleźć na internecie, szczególnie PSI0.

Mój laptop to Lenovo s340 w wersji z Ryzen 3500u 15,6 cala.

image.thumb.png.a6c127d6742d87b4c9b430f6122e40f4.pngimage.thumb.png.b82eb77c2037e6f07738ccf14708ec1b.png