Jabar83 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) Tak tylko przypominajac co niektórym mod Black Mesa co jest swoistym Remake'm pierwszej części tej gry został praktycznie ukończony. Remake został troszkę przebudowany i korzysta z silnika Source i to pełną gębą. Gra oferuje spory dodatek w postaci misji na Xen, która wreszcie została ukończona w zasadzie w pełni. Ograłem i doszedłem do tej misji na Xen i robi to spore wrażenie. Sam poziom jest ponoć dość długi. Gra co prawda nie jest oficjalnie ukończona, ale twórcy zapewnili że to tylko parę spraw technicznych. Sam mod działa dobrze i zapewnia powrót do klimatu HL1 w lepszym podrasowanym wydaniu. Twórcy zapewniają że sam Xen to dodatkowe kilka godzin gry. Wierni fani pewnie wiedzą że w oryginalnym HL1 Xen był dość okrojony i mało z niego wycisnęli klimatu. Teraz dzięki ekipie Crowbar Collective odżył. Gra jest wyśmienita: Grę można kupić na Steam za kilkadziesiąt złotych. Cena nie duża jak za tyle lat włożonej pracy twórców. Edytowane 19 Lutego 2020 przez Devil 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2020 Oooo! Dawno temu kupiłem i ograłem, bez ostatniego poziomu jeszcze. Chyba trzeba sobie odświeżyć i skończyć. Czyli jak pobiorę ze Steama, to będzie już komplet misji, czy jeszcze jakieś działania trzeba podjąć? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) Na Steam pobiera aktualizacje i masz najnowszą wersję do ogrania. Na moim lapku są spadki do 30 klatek. Ale idzie grać. Gra ma większe wymagania niż HL2 i to dość znacznie. Tekstury i modele są o wiele lepszej jakości niż w HL2 + "flora i fauna" Xen też sporo obciążą GPU. W każdym razie kto lubi takie gierki to polecam. Gra momentami bywa dość trudna. Zwłaszcza w momencie ucieczki z Black Mesa i na sam koniec przed przeniesieniem na Xen. Na razie nie gram bo zastanawiam się czy nie obniżyć nieco detali i grać płynniej. Xen wygląda bardzo ładnie i mega klimatycznie. Widać dużo czasu poświęcili tej części gry. Edytowane 19 Lutego 2020 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...