lubmich Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 (edytowane) W końcu zakupiłem sobie kartę grafiki.. 1050ti kalmx od palita.. będę ją montował nie bezpośrednio w gnieździe pcie ale na lekkim "przedłużaczu" - wymóg obudowy.. tak sobie zobaczyłem, że karta ma wyprowadzone miejsce na gniazdo 6 pin (prawy górny róg) to może lepiej było by jej podać zasilanie bezpośrednio niż przez chiński kabelek : Jak karta przyjdzie to sprawdzę czy jest elektrycznie podłączone do samej karty - jest spora szansa, że brakuje kilku elementów.. pytanie dokładnie czego.. ale jak by nie brakowało wiele.. dolutował bym sobie tam gniazdo.. tylko z dostępnością gniazda nie jest tak lekko.. są dostępne gniazda/wtyki 2x3 w tme. ale delikatnie różnią się od wymaganych.. znalazłem (https://www.moddiy.com/pages/Power-Supply-Connectors-and-Pinouts.html), że powinno być gniazdo Molex 45558-0002.. nie ma ktoś najlepiej w Waw jakieś popsutej karty z takim gniazdem? Nie chce mi się takiej duperelki zamawiać z digikey.. nie sprawdzałem za mocno.. bo wątpię.. ale moze są tacy co modyfikują elektronicznie karty.. są dostępne schematy kart :D? Albo inna karta z wyprowadzonym zasilaniem w tym miejscu.. Edytowane 26 Lutego 2020 przez lubmich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 Powiem ci tak : Jesli VRM jest zasilany z osobnej wtyczki to jest odcięty od zasilania z PCIE . I widać linie + w górnej części karty i masz na jej koncu brakujacy dławik +kondki ( koło U2 ) tak samo na rogu prawym dolnym. Widać zasilanie z PCIE : 3 dławiki SMD 1206/805 ) równolegle i to trzeba by usunąć przy zasilaniu z PEG. Miernik na przejście ci wszystko powie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 Zostaw te gniazdo PEG w spokoju. Zasilanie pójdzie z slotu PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 Tak jak napisał Kwazor.. sekcje zasilanie nie mogą być opcjonalnie przełączane z płyty/gniazda zewnętrznego.. generalnie chyba tak jest, że nie wlutowana sekcja zasilania mogla by byc opcjonalnie podpieta do zewnętrznego gniada - trzeba by to wszystko uzupełniać.. nie po to kupuję tą karte, żeby tyle przy niej grzebać.. jeszcze nie podłączyłem jej.. mam nadzieje, że chiński kabelek nie będzie robił problemów.. a jak coś to prościej będzie się dolutować do styków slotu pcie... Ciekawość jak są zasilane karty zaspokoiłem ;-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...