Ravenowy Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Witam serdecznie, chciałbym odświeżyć mój 2 letni komputer, dodać może jakieś chłodzenie wodne ewentualnie dysk na system m.2, Komputer jest użytkowany praktycznie w 90% do grania, aktualnie Six Siege i nastawiam się na CP2077. Przeznaczyłem na to 1000 zł i5-8600K / MSI Z370 SLI / 1070 AMP Edition / Corsair V 16GB 3000mhz cl15 / Dark Rock 3 / 240 Irridium Pro / 550w Supremo M2 Dodam tylko tyle ze aktualnie nie jest podkręcony tylko w trybie TURBO Monitorek to ACER Predator XB241HBMIPR. Co byście w takiej kwocie tutaj zmienili na lepsze, wiem ze duzo to nie zmieni ale za wszelkie pomysły, podpowiedzi dziękuje bardzo. Pozdrawiam! Edytowane 29 Lutego 2020 przez Ravenowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Za 1000zł możesz zapolować na monitor 27 cali G-sync Compatible i po sprzedaży swojego możesz wyjść nawet na plus, aczkolwiek ja kupiłem takie dwa modele w sumie 7 egzemplarzy i wszystkie miały skopany backlight bleed, więc ruletka. Chłodzenie wodne? Bez sensu. Ani nie będzie ciszej, ani nie zrobisz lepszego OC. Jeśli komputer chodzi zbyt głośno możesz kupić cichsze albo więcej wentylatorów lub wyciszaną obudowę, np. Define C. Dysk M.2 512GB to też jakaś opcja, ale ostatnio podrożały, więc średnio bym powiedział. Jak złapiesz promocje to możesz brać, szukaj np. na pepper.pl. Jakiś 3000/2000 MB/s ~500GB za ~300zł będzie ok. Albo 1TB za ~600zł. Pozostaje wymiana karty graficznej. Jak wystarczy na RTX2070 Super no to jest sensowna opcja. Tu zauważysz największą różnicę i jednak to dużo zmieni, a procesora nie ma nawet na co wymienić, podkręć go i tyle. Edytowane 29 Lutego 2020 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...