romek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 mam problem co do kupna procka AMD-ka! nie wiem którego wybrać! Wiem, ze 2400+ pracuje na 133 a 2600+ na 166! 1. kupić lepiej tańszy i go ekstremalnie podkręcić czy większy? 2. jakieg kupic do tego wentyla (chlodzenie wodne nie wchodzi w rachube)? 3. jaki model wybrać do o/c? Mam juz zamuwione ramy Kingstona 512 MB 333 MHz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Powiem ci tylko to że do [gluteus maximus] pamięci kupiłeś :( Te kingstony maja 7.5ns czyli tyle ile powinny mieć 266Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 te podzespoly sa do kompa mojego kumpla i on z takimi wyskoczyl! co do procka dal mi wolna reke! jakie ramy bys bardziej polecal? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 TwinMOS'y 400 na kosciach M-tec'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 a znasz ich cene i podaj mi strone na ktorej moge ja zobaczyc? a co do procka znacie odpowidz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...9&cennikb=grupa < tu masz te TwinMosy. Ostatnio były za ~205zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Powiem ci tylko to że do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> pamięci kupiłeś :( Te kingstony maja 7.5ns czyli tyle ile powinny mieć 266MhzMoje seiteci są na 7ns a spokojnie robią przy cl2 200 (chodzą do ok. 210). Więc akurat to nie jest tu wyznacznikiem, przynajmniej nie decydującym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 pod linkiem nie ma ceny, bo nie maja ich na skladzie! jakies inne propozycje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin_n Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 W siriusie [ www.sirius.pl ] są jeszcze, ale ceny idą w górę więc śpiesz się ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 spoko kumpel juz zamawia! jesli je tak zachwalaliscie to sie zdecydowal na http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4504&sid=1 ! są aż tak dobre? wrocmy moze do wyboru proca!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 a moze Bartona 2500+ :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Witam. Chciałem pogratulować trafności odpowiedzi na zadane pytanie :lol: Sądzę że, jeżeli reszta sprzętu będzie chodziła na 333 to wybór jest prosty (sam właśnie zamówiłem 2600). Co do kręcenia, to różnica w cenie jest niewielka i równie dobrze można kręcić 2600. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Powiem ci tylko to że do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> pamięci kupiłeś :( Te kingstony maja 7.5ns czyli tyle ile powinny mieć 266Mhz Ja mam 2 kosci Kingstons 512mb/333 i chodzą na 200fsb na 209 tez ale mniejszy mnożnik i czasami mają dziwne zwiechy. Gdy nie są na dual ddr to na 209 chodzi elegancko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 zastanawialem sie nad bartonem (2500+)! ale slyszalem, ze slabo sie go kreci! czy znacie namacalne przyklady podkrecenia 2400+, 2500+, 2600+! suche fakty! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Powiem ci tylko to że do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> pamięci kupiłeś :( Te kingstony maja 7.5ns czyli tyle ile powinny mieć 266Mhz jak mozna takie perdoly gadac :( pamieci 333 musza miec czas dostepu = 6ns jak maja 7.5ns to sa 266 a to wszystko latwo policzyc przyklady kostki pamieci maja czas dostepu: = 7.5 ns wiec modlul jest DDR 266 MHz bo (1000/7.5)*2 = 266 = 6 ns wiec modlul jest DDR 333 MHz bo (1000/6)*2 = 333 = 5 ns wiec modlul jest DDR 400 MHz bo (1000/5)*2 = 400 to jest najprostszy sposob zeby sprawdzic czy sprzedawca Ciebie nie ojebal (brzydko mowiac) - to byla (i chyba jest) czesta sytuacja na WGK ze sprzedawane sa slabsze moduly w cenie lepszych :x wiec jezeli zamawiasz modul DDR 333 MHz i dostaniesz cos na kostkach 7.5 ns to masz podstawe zeby wymienic modul na wlasciwy albo zadac obnizenia ceny (i przy okazji obic gebe sprzedawcy-oszustowi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Powiem ci tylko to że do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> pamięci kupiłeś :( Te kingstony maja 7.5ns czyli tyle ile powinny mieć 266Mhz jak mozna takie perdoly gadac :( pamieci 333 musza miec czas dostepu = 6ns jak maja 7.5ns to sa 266 a to wszystko latwo policzyc przyklady kostki pamieci maja czas dostepu: = 7.5 ns wiec modlul jest DDR 266 MHz bo (1000/7.5)*2 = 266 = 6 ns wiec modlul jest DDR 333 MHz bo (1000/6)*2 = 333 = 5 ns wiec modlul jest DDR 400 MHz bo (1000/5)*2 = 400 to jest najprostszy sposob zeby sprawdzic czy sprzedawca Ciebie nie ojebal (brzydko mowiac) - to byla (i chyba jest) czesta sytuacja na WGK ze sprzedawane sa slabsze moduly w cenie lepszych :x wiec jezeli zamawiasz modul DDR 333 MHz i dostaniesz cos na kostkach 7.5 ns to masz podstawe zeby wymienic modul na wlasciwy albo zadac obnizenia ceny (i przy okazji obic gebe sprzedawcy-oszustowi) no wlasnie !!!! swiete slowa!!!! Moje kingstony sa na 6ns i sie swietnie kreca !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Może Barton 2500+?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Może Barton 2500+?? popieram :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 a fakty podkrecania! kupujemy plyte glowna Epoxa 8rda+, wiem ze jest spoko do o/c! tylko jeszce nie wiem jakiego stable urzymam na bartonie! chlodzenie powietrzem! Jaki model kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Więc tak ja mam 2600+ i pamiątki Kingstona.Co do procka nie mam żadnych zastrzeżeń ale do pamięci tak.Nie dalej jak w ubiegłą sobotę postanowiłem pobawić się z moim kompem i rezultaty jakie osiągnąłem były zadawalające. Standardowo proc powinien chodzić na mnożniku x12,5, ja cały czas mam zapuszczony x13,5 co daje 2800+.Nie mam żadnych problemów ze zwiechami itp.Temperaturka oscyluje w stresie w granicach 40-43 stopni(upały). W ową sobotę wrzuciłem mnożnik x14 przy vcore 1,7325, do windy wszedł bez problemu przy czym wszystkie testy przeszedł bez zająknięcia(Sandra,3dMark,PCMark).Po tych testach czas przyszedł na podkręcanie magistralą i tak sobie spokojnie jechałem do fsb=174 ale niestety na 175 już nie chciał wejść do windy nawet gdy dawałem większe napięcie na procu i pamięciach.Na 99% obstawiam, że pamięci są do kitu. Myślę, że procek pójdzie więcej ale pamięci które mam nie wyrabiają się przy wyższym fsb. Moja rada jest prosta bierz tego proca bo naprawdę warto cena jest niska, gdy ja go kupowałem kosztował 800 PLN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 jak wiem to barton ma 512 l2 a tunder. 256! wiec chyba lepiej bartona! Kumpel sie uparl ze nie bedzie kupowal dodatkowego zasilacza i wykorzysta tego z obudowy! jakis no name 300W, uwazam ze nawet nie pociagnie podstawowych ustawien! bo o o/c to chyba nie ma co myslec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lockhed Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 jak wiem to barton ma 512 l2 a tunder. 256! wiec chyba lepiej bartona! Kumpel sie uparl ze nie bedzie kupowal dodatkowego zasilacza i wykorzysta tego z obudowy! jakis no name 300W, uwazam ze nawet nie pociagnie podstawowych ustawien! bo o o/c to chyba nie ma co myslec? Nie przejmuj sie stary. ;) Jak padnie zasilacz to jest duza szansa ze pociagnie za soba plyte i procka... wiec chyba lepiej kupic jakis rozsadny zasilacz za 100-200 PLN (albo zaszalec i kupic cheifteca 360 lub 420W) niz kupowac potem zasilacz, procka i MOBO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 juz mu to wytlumaczylem i kupimy chyba cheifteca 360w! nie mam zamiaru skladac tego kompa jeszcze raz od poczatku! tak na marginesie pociagnie ekstremalne O/C? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...