co..coo..coś tam Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Witam, kupiłem ostatnio płytę główną, procesor i kości ram, i nie wiem czy powinienem przeinstalować system win7 (jeśli tak, to przed czy po?). Również ciekawi mnie jak powinienem zaktualizować bios? Z góry dziękuje za odpowiedzi. A tu mała specyfikacja: płyta główna: msi x470 gaming plus max; cpu: amd Ryzen 7 3700x; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Jak zmieniasz płytę to w większości przypadków konieczna jest reinstalacja OS , chyba że płyta to by była dokładnie taka sama jaką miałeś wcześniej . Co do biosu - możesz go zaktualizować narzędziem M-Flash https://www.youtube.com/watch?v=LRyFMf0D9Lc Na tej stronie masz tesz linka do pliku PDF jak aktualizować bios płyty , tam oprócz instrukcji aktualizacji przez program M-Bios ( zaszyty w UEFI płyty ) masz też instrukcję jak aktualizować z poziomu MS DOS . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co..coo..coś tam Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 15 godzin temu, reyden napisał: Jak zmieniasz płytę to w większości przypadków konieczna jest reinstalacja OS , chyba że płyta to by była dokładnie taka sama jaką miałeś wcześniej . Co do biosu - możesz go zaktualizować narzędziem M-Flash https://www.youtube.com/watch?v=LRyFMf0D9Lc Na tej stronie masz tesz linka do pliku PDF jak aktualizować bios płyty , tam oprócz instrukcji aktualizacji przez program M-Bios ( zaszyty w UEFI płyty ) masz też instrukcję jak aktualizować z poziomu MS DOS . Co do biosu napisałem do sklepu żeby mi go zaktualizowali (części są jeszcze w sklepie wysyłkowym w trakcie realizacji), bo z tego co wyczytałem w necie to ponad moją cierpliwość. A czy windowsa powinienem zainstalować z pierwszym startem na nowej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...