PrzemekRyk Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Cześć, Zaraz mnie coś trafi, problem w tym, że nie będzie to przyjemne trafienie niestety. :( Jest sobie delikwent - Asus ROG G751J. Wewnątrz 8GB pamięci w jednym module Hynixa. 8GB w dzisiejszych czasach - wiadomo. Dokupione dwa moduły po 8GB każdy. W czym problem? Wstawię jeden moduł dodając do siedzącego już w komputerze Hynixa - komputer działa. Wstawię dwa - nawet ekran BIOSu się nie pokazuje. No co do diabła? Jak ten ROG nie ma parzystej liczby modułów to głupieje i się nie uruchomi? :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 Kupiłeś na pewno kompatybilny ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekRyk Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Tak. Jeżeli wsadzę do komputera jeden z kupionych modułów (obojętnie który) - wszystko działa (komputer ma wtedy zainstalowane dwa moduły, gdyż jeden 8GB już w nim siedzi). Jeżeli wstawię oba kupione moduły - nie uruchamia się. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dydynski26 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Spróbuj zadzwonić na serwis Asusa i podpytaj czy są jakieś zalecenia do tego modelu. Moim zdaniem wszystko powinno działać może coś w biosie jest źle ustawione albo coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekRyk Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Cześć, Sorry za obsuwę, ale dosłownie miałem takie urwanie głowy ostatnio, że nie było kiedy siąść i odpisać. :( Co do tematu. Ten Asus doskonale działa, jak ma obsadzony 1, 2 lub 4 porty modułami pamięci. Udało mi się pożyczyć czwarty - wstał od razu. I nie przeszkadzało mu, że miał 3×8GB DDR3-1600 (SO-DIMM DDR3L - 1,35V) + 1×4GB DDR3-1333 (SO-DIMM DDR3 - 1,5V). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...