mipus123 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Cześć, Mój budżet wynosi 8000zł. Składam komputer z zastosowaniem pod domowy Deep Learning i okazjonalnie gry. Z powodu zastosowanie komputera do Deep Learning potrzebuję dobrego GPU z dobrym chłodzeniem (czasami będzie kilka godzin ciągłej pracy GPU). Zdecydowałem się na Gigabyte Aorus GeForce RTX 2080 SUPER Waterforce WB 8GB GDDR6. Nie potrzebuję mocarnego CPU. Priorytetem jest dobry GPU, dobre chłodzenie (stąd dodatkowe wentylatory) i możliwość rozbudowy komputera o więcej RAM i lepszy CPU za ~rok. Mój aktualny zestaw https://www.morele.net/inventory/info/84d1391c/ Jeżeli to znacznie zmieni moje postrzeganie to jestem w stanie dodać ~500zł do zestawu. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszelkie rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Droższego GPU nie dało się już wziąść ? Zresztą i tak zestaw jest niekąpletny bo brakuje układu chłodzenia wodnego , ten GB co wybrałeś to karta przygotowana od razu pod WC , stąd jej wygląd i zapewne cena . Weź normalną kartę z chłodzeniem AC np. Ggiabyte Auros RTX2080 Super albo GB RTX2080 Super Gaming OC , Zotac RTX2080 Super AMP czy MSI RTX2080 Super Gaming X Trio albo do tego co wybrałeś dokup jeszcze zestaw WC . SSD zmienił bym na Corsaira MP510 lub PNY XLR8 CS3030 - szybsze i sporo wytrzymalsze niż SX6000P . Do czego ci płyta na X570 , nie lepiej tańsze B450 albo X470 ? HDD zmień na Toshibę P300 albo zrezygnuj całkowicie a kasę dołóż do SSD 1TB czy nawet 2 TB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipus123 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) 7 minutes ago, reyden said: co wybrałeś dokup jeszcze zestaw WC Polecasz jakiś zestaw WC kompatybilny z tą obudową i B450? Quote Do czego ci płyta na X570 , nie lepiej tańsze B450 albo X470 ? ze względu na przyszłe możliwości rozbudowy. Nie ma potrzeby brać X570 pod tym kątem? Quote HDD zmień na Toshibę P300 albo zrezygnuj całkowicie a kasę dołóż do SSD 1TB czy nawet 2 TB . Słusznie. Dzięki. Edytowane 21 Marca 2020 przez mipus123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 O kompaktowym WC zapomnij , to gotowce bez możliwości rozubdowy / zmian . Jak chcesz tą konkretnie kartę to blok wodny już będzie , potrzebujesz chłodnicy i pompki , do tego przewody , opcjonalnie rezerwuar . Trochę będzie to kosztować . X570 w stosunku do chipsetów gen 4 oferuje tylko nowsze PCI-E 4.0 i nic więcej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...