Sens Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) Witam, Właśnie przez origina kupiłem sobie Medal Of Honor Airborne, niestety po ściągnięciu i zainstalowaniu wyskakuje komunikat "twoja karta graficzna nie jest obsługiwana". Komputer to laptop Lenovo E560 z prockiem i5 6200U, Intel HD Graphics 520, 8GB Ram, ssd 240, windows 10 pro 64bit. Na tym kompie bez problemu chodzi gta v, oraz strzelanki z okresu zbliżonego do tego medal of honor takie jak cod2, cod4, cod 5, bf3. Czy istnieje jakieś rozwiązanie pozwalające odpalić tę grę?? Próbowałem ustawiać zgodność z xp, instalowałem jakiś physx niestety nie pomaga. Ciężko znaleźć w necie jakąś sensowną instrukcję. Myślałem, że kupując przez origin nie będą musiał pitolić się z odpaleniem oryginalnej gry :P Z góry dzięki za pomoc. PROBLEM ROZWIĄZANY Pod jednym filmem na YT znalazłem komentarz w którym było napisane żeby usunąć plik MOHASETUP, co też uczyniłem. Z pierwszej chwili myślałem że to był żart, ale po dłuższej chwili wyskoczyła jakaś aktualizacja i gra ruszyła. Minusem są ciemne intra przed misjami oraz brak możliwości zmiany ustawień grafiki. Niestety po przesiadce z cod2 ciężko się gra w tego moha :P Zwyczajnie jest lipny. Edytowane 21 Marca 2020 przez Sens 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ej.szefie Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 (edytowane) założyłem tu konto, aby podziękować Ci za rozwiązanie problemu. Byłem sceptycznie nastawiony, co do usunięcia mohasetup na tyle, aby poszukać następnego rozwiązania tego problemu w Internecie. Na innym forum znalazłem, iż wystarczy ustawić na tryb zgodności Service Pack2, -wydawało mi się to logiczniejsze i byłem pewny że zadziała. Natomiast po zastosowaniu tego co powyżej, - nie włączał się komunikat o niezgodności karty graficznej, aczkolwiek nic się nie działo jeśli był włączony Origin. Kiedy wyłączyłem Origin i załączyłem jeszcze raz ze zgodnością XP, wtedy uruchamiał się launcher Origin, natomiast nie ładowało się okno do zalogowania. Pusty div z Origina miałem na ekranie. Wtedy pomyślałem, a może jednak usunięcie tego mohasetup, nie będzie takim głupim pomysłem😂 I rzecz jasna Medal Of Honor:Airborne odpalił. Zabawne iż jakiś poboczny plik .exe, który stricte nie jest wywoływany skrótem gry z pulpitu (ponieważ skrót jest odpalany z moha.exe-logiczne) ani nie jest żadną biblioteką gry, może ingerować w uruchomienie gry (poprzez samo bycie w folderze z grą)>logiczne zastosowanie trybu zgodności (ze względu iż laptop jest z tych nowszych) zostało obalone poprzez usunięcie setup'u gry. Nonsens>logika😂 Dziękuję za udostępnienie rozwiązania problemu, kolega jest bardzo zadowolony że może grać!🤪👊 Przy okazji zauważyłem, że Twój nick to @Sens tak więc nonSENS>logika😆 Pozdrawiam Edytowane 6 Grudnia 2021 przez ej.szefie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...