kostek8 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) Hej, poproszę o poradę co zakupić. W tej chwili używam Samsunga 27" 1080 p zakrzywionego takiego jak tu: https://www.morele.net/monitor-samsung-s27d590cs-ls27d590cs-en-690876/ Ponieważ zakupiłem RTX 2070 i na TV w 4k nie wszystkie tytuły (3D - Wolcen/Wiedźmin 3) które mnie interesują są płynnie wyświetlane chciałem jako dodatek zakupić monitor z 1440p. Inne zastosowania przeglądanie stron i większość czasu MTG Arena. Ponieważ część z tych gier nie obsługuje 21:9 więc wolę klasyczne proporcje. Zakładam że wymóg posiadania głośników nie jest już tak istotny. Na jakość obrazu czy kolorów nie narzekałem. W pierwszym impulsie szukałem czegoś co ma identyczne mocowanie a więc LC32JG50QQUXEN ale później skusiły mnie myśli żeby sprawdzić wyższe modele no i zaczęła się niepewność bo nie wiem co więcej zaoferują. Na zdjęciu widać to co mam obecnie. Budżet: nie muszę wydawać całego ale powiedzmy że te okolice 2k to max - chyba że dostanę dużo dodając powiedzmy te 100 zł. Edit: Zastanawiam się jeszcze nad jednym, bo ten obecny monitor nie odstaje od płyty zbyt dużo jak widać na zdjęciu... Pominąłem na chwilę kwestię finansową i popatrzyłem na polecany Samsung LC32HQ70QQUXEN ale martwi mnie to jak wygląda ta kwestia odstępu od ścianki Wygląda na to że byłby chyba bardziej wysunięty od przodu. Patrzę na to zdjęcie z boku i wygląda to na "kobyłę" https://www.morele.net/monitor-samsung-lc32hg70qquxen-978258/ Możecie coś innego polecić ? Edytowane 26 Marca 2020 przez kostek8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek8 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Temat do zamknięcia - dziś zamówiłem LC32JG50QQUXEN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek8 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) Ponownie otwieram temat - poproszę o podpowiedź - natrafiłem na paskudną cechą monitora, która daje w kość po zakończeniu pracy ze sprzętem. Monitor jest podłączony do komputera za pomocą kabla Display port i chwilę po zakończeniu pracy z kompem automatycznie zamiast wygasić ekran to świeci na "czarno" i zamiast przejść w tryb uśpienia lub wyłączyć się stale przerzuca źródła w poszukiwaniu obrazu. Poprzedni monitor był w tej kwestii "bezobsługowy" (też łączony po DP). W tym zwykle zapominam o wyłączeniu i jak kładę się spać po zakończeniu pracy muszę podnosić się za moment i przez kilka sekund trzymać wciśnięty przycisk jog monitora aby go wyłączyć. Jest jakieś rozwiązanie ? Dla spragnionych opinii - w zasadzie nie mam poza powyższym uwag do sprzętu - same kolory są ok - trzeba było tylko troszkę podłubać przy ustawieniach aby uzyskać właściwą ostrość obrazu. Mocowanie w tym modelu było rozmieszczone inaczej niż w poprzednim więc ciutkę bardziej "odstaje" on od ścianki. Samo umiejscowienie przycisku pod spodem z jednej strony nie psuje estetyki ale z drugiej jeśli za każdym razem trzeba go włączać i wyłączać po zakończeniu pracy nie za bardzo się sprawdza. Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez kostek8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...