Skocz do zawartości
Gość Michał22

Grzanki wyjeb*nki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michał22

Potrzebne: 3 kajzerki/bulka, maslo, ser zolty w plastrach (najlepiej neutralny w smaku typu gouda, edam), Vegeta, papryka w proszku, patelnia, _______/#/

Na paredziesiat minut przed przygotowaniem wyjmujemy maslo z lodowki.

Kroimy kajzerki/bulke na ok. centymetrowe kromki. Lepiej troszke grubiej niz mniej.

Gdy maslo bedzie mieciutkie, smarujemy kromki z jednej strony i kladziemy je na deske/talerz strona posmarowana. Maslo musi byc miekkie, by smarujac, nie wgniatac bulki.

Kroimy ser zolty i kladziemy na nieposmarowana strone kromek tak, zeby nie wystawal poza krawedzie.

Posypujemy Vegeta i papryka. Vegete traktowac jak sol, nie przesadzic. Papryki mniej, dla ozdoby, nie ostrosci.

Wrzucamy wszystko na wystarczajaco duza rozgrzana patelnie. Grzanki kladziemy od strony masla, nie sera i dociskamy narzedziem do przewracania jajek na patelni. Czyms takim: ______/#/

Gdy dol sie zarumieni, a bulka bedzie dalej miekka, ale chrupiaca, przerwracamy grzanki na strone z serem i dociskamy wymienionym wyzej narzedziem. Gdy to zrobimy, odliczamy 40 sekund.

Po uplywie czasu sciagamy z patelni i smacznego.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie


×
×
  • Dodaj nową pozycję...