zeciak Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) Cześć, Prośba o dobranie GPU do zestawu: Obecnie siedzę na gtx 1060 6GB i zastanawiam się nad przejściem na coś nowszego, mimo nieciekawych cen. Skłaniam się ku RTX 2060 super, myślę również nad 2070 super i tutaj nasuwa się pytanie, czy nie będzie overkillem dla tego zestawu? Ogólnie chodzi o komfortowe pogranie od czasu do czasu, monitor 144 hz moja 1060 np w takim Apexie nie daje rady do końca. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Edit : nie wiem jak to zrobiłem zamieszczając temat w tej kategorii, prośba o przeniesienie do : Sprzęt i Podkręcanie > Co kupić? Edytowane 31 Marca 2020 przez zeciak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) Możesz brać 2070 super. Strata będzie na poziomie 0-8% względem lepszych procesorów, zależnie od gry. Nic ponad to nie polecam. Wybierz też jakąś tańszą wersje z chłodzoną radiatorem sekcją zasilania i vram. Nie dopłacaj do droższych. Zrób UV skręć wentylatory żeby było cicho. Stracisz te ~5% wydajności karty, ale karta i tak jest minimalnie ponad miarę, więc lepiej tę parę stówek zaoszczędzić, a i karta będzie chodziła cicho i zmniejszysz do minimum piszczenie cewek/dźwięk elektroniki, gdzie w droższych kartach właśnie słychać głównie cewki z powodu wyższego napięcia, a u ciebie po UV i wentylatory będą cicho, i cewki też. Edytowane 31 Marca 2020 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zamieściłeś temat w laptopach, zależy jaki budżet posiadasz, lecz powinieneś celować w RTX2070 Super lub RX5700 XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...