Henius Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Mam mały problem. A mianowicie taki, że po włączeniu komputera po kilu minutach wyskakuje niebieski ekran [winxp] i resetuje się komputer. To napewno nie jest zasilacz, poniewaz niedawno go wymieniałem a przed wymianą też miałem ten problem. Proszę o wasze sugestie na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Zobacz temperature, ewentualnie mogą to byc pamięci obniż timingi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Co pisze na tym ekranie ? Podkrecasz kompa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Temperatura jest ok. A z pamięciami nic nie robiłem. PO zakupie poprostu włożyłem na płytę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 MOIM ZDANIEM MASZ USZKODZONA PAMIEC TO SAMO MIALEM MI NAWET SIE WNDOWS NEI CHCIAL ZAINSTALWOAC CALY CZAS NEIBIESKIE EKRANY WIEC WYJALEM JEDNA KOSTKE I PIEKNIE WSZYSTKO POSZLO SPROBOJ Z INNA PAMIECA POZYCZ OD KOGOS A SAM SIE PRZEKONASZ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 wylacz autorestart w windzie - moze tam bedzie pisac co jest grane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Sprobuje wymienić pamięć. Mam nadzieje ze to poskutkuje. :) thx Jakby nadal występował ten problem odezwę sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Niestety nie pomaga. Poszedłem do kolegi z Ramem i u niego normalnie chodzi. Sprawdzaliśmy przez godzinę uruchamiając najróżniejsze gry i programy i nic. A jak wróciłem występuje ten sam problem ;(. Pomocy!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Co jest napisane na tym ekranie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 jest napisane: IRQL NOT LESS OR EQUAL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 a czy przypadkiem kolego nie masz SDI ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetManek Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 To jest błąd SDI. Trzeba pobrać uaktualnienie ! Ja miałem tak samo :D. Potem pięknie chodziło ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 hehe ja mam modem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 wyjmij modem i zobacz, jak nie pomoze wyjmij wszystkie urzadzenia, ktore mozna, cdromy, muzyke, modem, katrty siec.zostaw na plycie proca, ram, grafe i hdd. sprobuj cyz pojdzie ? jak TAK to wkladaj pojedynczo, az znow sie zacznie dziac to samo, bedziesz wiedzial co jest nie tak. na moj gust Twoj ram chrzani, nie sugeruj sie, ze u kolegi chodzi !!! wloze lepiej ramy OD KOLEGI do Twego kompa. W biosie wszystko daj na default ! min. ustawienia pamiecu, timingu by SPD. Proca na jego nominalna predkosc, napiecie auto i co ? dziala ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 i tu miales racje jedna z przyczyn resetowania sie komputera byl modem, ale to nie wszystko teraz z kolei wyskakuje mi blad[oczywiscie niebieski ekran] : PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA oraz drugi :PFN_LIST_CORRUPT. Co mam zrobić???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 plakac nie ma sensu, wiec ;) no ja czasami mam racje ;) wiec po kolei: -wyjac wszystkie urzadzenia z PCI ! procz grafu oczywiscie, jesli zaskoczy to wkladac spowrotem urzadzenia do PCI, ale innych, nie tych co byly wczesniej - czasem pci robi konflikt, ale dlaczego o tym pozniej, jak zaskoczy -wgrac najnowszy bios do plyty glownej i ustawic wszystko na default -uruchomic kompa (jesli windowza to w trybie awaryjnym!) -jak nie pomoze dla pewnosci REINSTAL systemu, oczywiscie po formacie c: -jezeli nadal nic to na 99,9 % wina pamieci ram, ja bym w ogole zacza; od wlozenia calkiem innych kosci ram i proby odpalenia systemu ...jak mieszkasz gdzies blisko mnie, to mozemy na to spojrzec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 aha ! nie zapominajmy, ze przyczyna rowniez moze byc wadliwa grafika ! ja tez najlepiej wymien na test, sprobuj czy na innej pojdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 hmmmm system reinstalowalem z 10 razy ;) [nie wiem moze zle ze jest na 3 ide] grafika jest pod agp pozostaje tylko pod pci modem i karta muzyczna sprawdze i jutro napisze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 hmmmm system reinstalowalem z 10 razy ;) [nie wiem moze zle ze jest na 3 ide] grafika jest pod agp pozostaje tylko pod pci modem i karta muzyczna sprawdze i jutro napisze ;) masz raid jak sadze? jesli masz tylko jeden hdd to lepiej podepnij pod IDE 0. slyszalem o takich wlasnie problemach, kiedy dysk byl podpiety pod drugi kontroler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NetMan. Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 stary nie pieprz się za przeproszeniem z win xp tylko zainstaluj win 98 i bedzie luz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Mialem kiedys identyczny problem !! U mnie wina byl ram :( 256 do wymiany :( Ale po wymianie ramu chodzilo jak trza :) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 stary nie pieprz się za przeproszeniem z win xp tylko zainstaluj win 98 i bedzie luz !heh bardzo madra rada. 8) ale problemu nie rozwiazuje, tylko go obchodzi na okoloooo. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 hmmmm sory ale win98 strasznie czesto sie wiesza a ja stawiam na stabilnosc!!!!! ;) mam dwa dyski i dwie nagrywarki -wszystko mam podpiete pod osobne tasmy, zeby szybciej chodzilo. Teraz mam tak ze wlaczam rano kompa odpala mio sie hw doctor i pkazuje jakis blad. Po tym bledzie po kilku minutach wyskakuje niebieski ekran, ale pozniej jak zrestartuje komp chodzi mi okolo 10 godzin [dluzej nie niesprawdzalem]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 hmmmm sory ale win98 strasznie czesto sie wiesza a ja stawiam na stabilnosc!!!!! ;) mam dwa dyski i dwie nagrywarki -wszystko mam podpiete pod osobne tasmy, zeby szybciej chodzilo. Teraz mam tak ze wlaczam rano kompa odpala mio sie hw doctor i pkazuje jakis blad. Po tym bledzie po kilku minutach wyskakuje niebieski ekran, ale pozniej jak zrestartuje komp chodzi mi okolo 10 godzin [dluzej nie niesprawdzalem].sprobuj oba dyski pod jedna tasma pod IDE 0 podlaczyc. nagrywarki pod IDE 1. tylko pamietaj o master/slave. :) ps. nie bedzie odczuwalnej roznicy w wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 heh nadal wystepuje ten blad tylko ze w mniejszym natezeniu ;( i rzeczywiscie nie ma odczuwalnego spadu wydajnosci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 a ja mysle ze to jest plyta glowna. Mialem identyczne bledy u siebie i tez podejrzewalem ram. Ale na innych kosciach tez byly te bledy. U mnie bledy odczytu ramu powodowal padniety kontroler na plycie. Przetestuj ram pare razy programem memtest. Jesli przejdzie bez problemu to kolejny test zrob po wyskoczeniu bledu. I powtorz tak kilka razy. Jak za ktoryms razem wysypie tysiace bledow to na 100% plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 nie to nie jest plyta glowna,caly dzisiejszy dzien testuje tym kompa i nic, przywiesil sie tylko jak zaczolem sluchac winampa i jednoczesnie grac w Soldata.... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 moze glosniki sie przegrzaly?? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raziel Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Prawdopodobnie to wina pamieci. Tak to juz jest z nimi, na jednaej plytce dzialaja dobrze, a na innej nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...