Skocz do zawartości
Javed

Ciągły problem z (chyba) GPU

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z GPU od dość dawna obraz wygląda jakby był pozbawiony wygładzania. Nierówne krawędzie mrugające tekstury w oddali lub pokazujące nagle dość blisko.
Próbowałem już chyba wszystkiego. Sprawdziłem wszystkie dostępne sterowniki nvidia, przeróżnych ustawień w panelu i nic.
GPU jest jeszcze na gwarancji nie miną nawet rok od zakupu, może po prostu ją oddać a może to nie wina GPU.
Sprawdzałem temperatury CPU i GPU są w normie.

Na podanym filmiku w niektórych momentach trudno zauważyć drgające tekstury i nierówne tekstury bo jakoś dziwnie YT go skonwertował. 
Reszta PCta:
GPU: RTX 2070 SUPER MSI VENTUS OC
CPU: AMD RYZEN 5 3600
RAM: HYPER X PREDATOR 2X8GB 3200MHZ DDR4 CL16
DYSK: PATRIOT BURST 2,5 960GB
PSU: BE QUIET SYSTEM POWER 9 600W 80 PLUS BRONZE
PŁYTA GŁÓWNA: MSI B450 TOMAHAWK MAX
Sytem: Windows 10 (którego również podejrzewam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, problem występuje praktycznie we wszystkich grach niezależnie czy są to stare czy nowe tytuły. W dalszej części filmu są jeszcze FarCry 5, Battlefield 3 oraz Batman Arkham Knight (tam jest tragedia). Wszystkich gier nie nagrywałem np. Star Wars Jedi Fallen Order czy Wiedźmin 3. 

Edytowane przez Javed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi