mostom Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Mam pamiątki jak w podpisie. Ustawiłem sobie je na dual DDR (chociaż producent płyty zaleca takie same kości). Wsio chodzi jak ta lala - ale zastanawiam się czy takim ustawieniem nie spowalniam pracy pamięci. Jakim programem najlepiej sprawdzić szybkość pamięci? Czy kombinować z różnymi ustawieniami pamięci w slotach i sprawdzać to zwykłym benchmarkiem n.p. 3d-markiem? Czy jest jakiś inny bardziej wiarygodny test? Wiem, że powinno się mieć takie same pamięci do duala ale nie chce mi się pozbywać mojej 512 i wkładać w jej miejsce 256. Czy ktoś już takie dziwne ustawienie na Epoxaxh testował? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 majlepszym programikiem tego typu jest AIDA32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 majlepszym programikiem tego typu jest AIDA32A ta aida poda mi czy w danym ustawieniu pamięci (włączony dual ddr i wyłączony) jest lepsza wydajność czy gorsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 majlepszym programikiem tego typu jest AIDA32A ta aida poda mi czy w danym ustawieniu pamięci (włączony dual ddr i wyłączony) jest lepsza wydajność czy gorsza? AIDA potrafi sprawdzic przepustowosc pamieci.Sciagnij sobie jeszcze CPU-Z,on potrafi wskazac czy pamieci pracuja w trybie dualDDR czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 AIDA potrafi sprawdzic przepustowosc pamieci.Sciagnij sobie jeszcze CPU-Z,on potrafi wskazac czy pamieci pracuja w trybie dualDDR czy nieo.k. aidę już mam-faktycznie sprawdza pamięci. Zaraz ściągnę CPU-Z Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 AIDA potrafi sprawdzic przepustowosc pamieci.Sciagnij sobie jeszcze CPU-Z,on potrafi wskazac czy pamieci pracuja w trybie dualDDR czy nie potestowałem sobie różne ustawienia i w Post jak ustawię pamięci w Dual-u pokazuje mi, że jest dual DDR - ale CPU-Z pokazuje, że jest Single - nie dual. Co ciekawsze wzrost szybkości pamięci jest rzędu 5 % przy ustawieniu na dual DDR więc chyba tak jak powinno być przy Dualu: - odczyt 2486 - zapis 1015 bez Duala: - odczyt 2405 - zapis 950 Tylko ciekawe czemu w takim razie CPU-Z pokazuje, że cały czas pracują nie w dualu. Jest jeszcze jakiś inny program, który to sprawdza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 o boshe! Ten twój dual ddr jest jakiś dziwny!!!!! MAsz kingstona 256mb i elixira 512mb. W tym wypadku dual nigdy nie zadziała. Żeby działał dual, musisz mieć kośic po tyle samo mb przynajmniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 o boshe! Ten twój dual ddr jest jakiś dziwny!!!!! MAsz kingstona 256mb i elixira 512mb. W tym wypadku dual nigdy nie zadziała. Żeby działał dual, musisz mieć kośic po tyle samo mb przynajmniej Zadziala, tyle ze z tej 512tki tylko polowa bedzie leciec w dualu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 o boshe! Ten twój dual ddr jest jakiś dziwny!!!!! MAsz kingstona 256mb i elixira 512mb. W tym wypadku dual nigdy nie zadziała. Żeby działał dual, musisz mieć kośic po tyle samo mb przynajmniejTak jak wyżej napisałem - wiem o tym - ale jakoś działa i pokazuje, że jest dual i większa przepustowość jest. Jakie są u was przyśpieszenia względem pracy bez duala (procentowo) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Zadziala, tyle ze z tej 512tki tylko polowa bedzie leciec w dualu.No i tak pewnie jest ! a jako, że wydajność lepsza to tak zostawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 o boshe! Ten twój dual ddr jest jakiś dziwny!!!!! MAsz kingstona 256mb i elixira 512mb. W tym wypadku dual nigdy nie zadziała. Żeby działał dual, musisz mieć kośic po tyle samo mb przynajmniej Zadziala, tyle ze z tej 512tki tylko polowa bedzie leciec w dualu. a to sory. Ale i tak takie ustawienie jest złe. Lepiej puścić w singlu i mieć 768mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 a to sory. Ale i tak takie ustawienie jest złe. Lepiej puścić w singlu i mieć 768mbA dlaczego ?? Przecież teraz też mam 768 MB - tylko, że część w dualu a reszta w singlu - przynajmnjiej tak mi się wydaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...