Bubble Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Cześć, w piątek przyszły do mnie części miedzy innymi płyta główna MSI B450 GAMING PLUS MAX oraz procesor Ryzen 5 3600 z chłodzeniem AIO dokładniej Navis RGB 240. Występuje u mnie taki problem, że w msi Dragon Center temperatura procesora w spoczynku faluje od 50st schodzi w dół do 40 i w ułamek sekundy wraca na 50 i tak w pętli, a wraz z nią prędkość wentylatorów. W biosie temperatura w spoczynku 30-31st nic nie faluje. Przy teście obciążeniowym Dragon Center pokazał 70-71st i również bez falowania. Przeczytałem, żeby zmienić krzywą chłodzenia jednak moim zdaniem to jest półśrodek. - Bios aktualny Druga kwestia, jeden z czujników na HWmonitor pokazuje -4st jak by brakowało połączenia z czujnikiem Jakieś porady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedro94 Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2021 Mam dokładnie taki sam zestaw jak ty. Co chwile wiatraki na pompie przyspieszają i zwalniają. Rozwiązałeś może w jakiś sposób ten problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...