clooney Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 przetestowałem moje pamiątki memtestem-86 i oto co mi wyszło: kostka 1: TwinMos(Mtec) 512DDR 333 - 23 errors 8O kostka 2: Seitec 256DDR 333 - 0 errors 8O 8) kostka 3: Seitec 256DDR 333 - 0 errors 8O 8) i gościnnie (kumpla) kostka 4: NoName :? 256DDR 266 : 268 errors i teraz pytanko: czy na tej podstawie można żądać wymiany na inne kostki ? (chodzi przedewszystkim o tego NoName, może i o tego TwinMosa) Wszystkie są na gwarancji. Wyniki po jednym przebiegu memest-86 w DOS'ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 ooo mi sie cos zdaje ze miales farta do seitec'ow.....mialem takie i pieknie brykaly powyzej fsb200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 te Seitec'i są zajebiste, nie mogę z nimi się rostać :D spokojnie idą na 200 FSB synchro :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 te Seitec'i są zajebiste, nie mogę z nimi się rostać :D spokojnie idą na 200 FSB synchro :twisted: zgadza sie 8) ,ja sie pozbywalem z wielkim bolem serca :wink: pamieci kreca sie rewelacyjnie jak na swoja cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 ile tych cyclingow musi przejsc pamiec w memtescie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 No tak przetestowales, ale na jakiej FSB i z jakimi timingami ?? Jezeli to sa wyniki pamieci podkreconych a na standardowych ustawieniach (by SPD) nie wykazuja bledow to nie masz zadnych podstaw do reklamacji. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 No tak przetestowales, ale na jakiej FSB i z jakimi timingami ?? Jezeli to sa wyniki pamieci podkreconych a na standardowych ustawieniach (by SPD) nie wykazuja bledow to nie masz zadnych podstaw do reklamacji. Pozdro Dexter cały test był na ustawieniach standardowych (timingi, taktowanie i napięcia). Procek też odkręciłem żeby test był obiektywny. Najbardzeiej chodzi mi o to, ile takich błędów może być, aby móc reklamować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 wydaje mi się że już jeden błąd dyskwalifikuje pamięci ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 mnie sie tez tak wydaje - jaky bylo inaczej to na tej samejzasadzie np kupujac samochod i jezdzac nim nie mialbys prawaq do naprawy gwarancyjnej wadliwych hamulcow dopuki nie zepsuje sie jeszcz cos :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Ja tam nie wiem w czym problem w zdecydowanej większości krakowskich sklepów pamięć wymieniają od ręki przychodzisz i odrazu dostajesz nową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 tez to zauwazylem - czasem trza zagadac ale z reguly nie ma problemu no chyba ze kupowane w "garazu pana henka" to roznie moze byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 z wymiana problemu nie będzie, bo na tej kostce NoName nie można nawet zainstalować WindowsaXP, natomiast kostka TwinMos'a nie generuje żadnych widocznych błędów w eksploatacji codziennej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 z wymiana problemu nie będzie, bo na tej kostce NoName nie można nawet zainstalować WindowsaXP, natomiast kostka TwinMos'a nie generuje żadnych widocznych błędów w eksploatacji codziennej. Na zdrowy rozum jesli kosc niewykazuje zadnych widocznych bledow w eksploatacji codziennej to poco je reklamowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 bo generuje bledy w tescie i nie wiadomo czy to si enie bedzie poglebiac :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 bo generuje bledy w tescie i nie wiadomo czy to si enie bedzie poglebiac :/ sam bym lepiej tego nie ujął - o to właśnie chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Bardzo bardzo duzo tych bledow:) btw zycze ci zeby pod gwarancje to podciagneli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 przetestowałem moje pamiątki memtestem-86 i oto co mi wyszło: kostka 1: TwinMos(Mtec) 512DDR 333 - 23 errors 8O kostka 2: Seitec 256DDR 333 - 0 errors 8O 8) kostka 3: Seitec 256DDR 333 - 0 errors 8O 8) i gościnnie (kumpla) kostka 4: NoName :? 256DDR 266 : 268 errors i teraz pytanko: czy na tej podstawie można żądać wymiany na inne kostki ? (chodzi przedewszystkim o tego NoName, może i o tego TwinMosa) Wszystkie są na gwarancji. Wyniki po jednym przebiegu memest-86 w DOS'ie To jest ciekawe pytanie i sam jestem ciekaw takze daj znac. Osobiscie mysle ze ci to nie przejdzie poniewaz to sa problemy mobo z pamiecia a nie pamieci z mobo. Ja mam podobne problemy co ty tylko ze z OCZ. Nie probowalem Memtest jeszcze. Ja uzywam Prime95 i jak narazie to nie idzie mi dobrze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 właśnie się dowiedziałem, że w serwisie też sprawdzaja pamięci memtestem-86 i z wymianą nie będzie problemu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...