Smirnof81 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, Mam problem z portem USB 3.2 gen2. Gdy podłączę do niego jakikolwiek dysk w kieszeni USB 3.1 lub zwykły hub to komputer uruchamia się, ale zatrzymuje przed ekranem biosu i nie przechodzi dalej. Jeśli dysk podłączę już po zalogowaniu do Windowsa to jest normalnie wykrywany i działa bez problemu. Także port działa prawidłowo. Problem jest tylko z zabootowaniem z podłączonym urządzeniem, nawet hubem do którego nic nie jest też podłączone. Próbowałem już wielu kombinacji w biosie. Gdy wyłączę tryb legacy w ustawieniach USB to komputer bootuje, ale urządzenie podpięte pod ten port nie jest wykrywane podczas bootowania i nie mogę z niego nic uruchomić. I teraz zastanawiam się czy w biosie są jeszcze jakieś opcje to kontrolujące, czy mam uszkodzoną płytę czy ten typ tak ma i nic się z tym nie da zrobić (swoją drogą mocno reklamowany port USB 3.2 jest w takim wypadku zupełnie nieprzydatny). Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Smirnof81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Pewnie masz kolejność w biosie ustawioną, że najpierw boot z USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smirnof81 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Setnik napisał: Pewnie masz kolejność w biosie ustawioną, że najpierw boot z USB. To nie to. Mam tylko ustawiony boot z dysku NVME. Ponadto jak pisałem z samym hubem USB też nie bootuje. Z innymi portami nie ma problemu, a tylko właśnie z tym USB 3.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smirnof81 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Gdyby to kogoś interesowało to problem zgłosiłem do MSI Polska i podesłali mi właśnie świeży biosik 3.63, który sprawę rozwiązuje. Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Smirnof81 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...