helios128 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Hej nigdy nie miałem uchwytu do monitora przykręcanego do biurka. Jak tak oglądam filmy na YT to wszyscy przykręcają uchwyt z boku biurka a nie centralnie na przeciwko siedzenia. Zastanawiam się czy to tylko taki wymysł czy może konstrukcja wymusza taki montaż ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 IMO zależy od konstrukcji uchwytu oraz preferencji użytkownika. Jak masz uchwyt z długim ramieniem to montujesz z boku, żebyś nie miał monitora blisko twarzy. Chyba, że chcesz.. Jak masz uchwyt z krótkim ramieniem lub bez takowego, to montujesz na środku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Zależy też od wytrzymałości blatu i gdzie są podpory blatu. Nad podporą blat będzie najwytrzymalszy. Musiałaby i tak być niezła tandeta, by monitor złamał biurko, ale jak blat jest giętki to razem z wyginaniem blatu będzie się ruszał monitor jeśli będzie na środku bez podpory. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Nemayu napisał: ale jak blat jest giętki to razem z wyginaniem blatu będzie się ruszał monitor jeśli będzie na środku bez podpory Fakt to ma sens. Na szczęście ja mam 3cm litego drewna - raczej się nie ugina 1 godzinę temu, stivo napisał: Jak masz uchwyt z długim ramieniem to montujesz z boku Racja im uchwyt może się bardziej "rozłożyć" to jest go więcej za monitorem i gdzieś się pomieścić musi. To teraz pytanie który uchwyt lepszy taki droższy na 3 składany czy tańszy zwykła rurka plus jedno ramie wystarczy. Może jakieś propozycje lub coś polecacie lub odradzacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Najważniejsze, żeby pasował do monitora - wielkości i wagi. Jeden z moich monitorów musi wisieć, bo nie miałem do niego nóżki i jakiś czas temu wybrałem do niego taki -> https://allegro.pl/oferta/biurkowy-stolowy-uchwyt-monitora-regulowany-13-27-7249400612 . Trzyma się, tym bardziej, że wisi od góry - moje biurko ma tez półkę nad monitorami i na niej musiałem podwiesić monitor. Tak specyfika biurka, że nie dało się inaczej, tj. na głównym blacie założyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...