Thaiphoon Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Cześć Dawno mnie tu nie było, po latach mam znów nieco więcej czasu, aby w coś pograć. Zainstalowałem Mass Effect 1 z platformy Origin i nie jestem w stanie uruchomić jej na karcie Geforce 940MX, gra działa tylko na integrze Intel HD 620. To co zrobiłem dotychczas szukając pomocy w internecie: - przeinstalowałem grę, sterowniki do karty GF 940MX, aplikację Origin - wyłączyłem kartę zintegrowaną w ustawieniach systemu - usunąłem profil masseffect.exe za pomocą Nvidia Inspector po czym w Panelu Sterowania Nvidia W Zarządaniu Ustawieniami 3D dodałem masseffect.exe i ustawiłem preferowany procesor graficzny na "Procesor Nvidia o dużej wydajności" - zainstalowałem Dead Space 1 z Origin, aby się upewnić czy to może wina platforma, ale ta gra działa bez zarzutów Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady. Moja konfiguracja: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Spróbuj ręcznie wybrać ma której karcie ma się uruchamiać ta gra . Tutaj masz linka jak to zrobić . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thaiphoon Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 58 minut temu, reyden napisał: Spróbuj ręcznie wybrać ma której karcie ma się uruchamiać ta gra . Tutaj masz linka jak to zrobić . Dzięki za odpowiedź. Zrobiłem jak w instrukcji, ale dalej nic. Fraps wyświetla 15-30 klatek na niskich ustawieniach. Dodam, że od początku gra widnieje w "aktywności karty nvidia". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thaiphoon Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Sukces! W "Mojej bibliotece gier" wyłączyłem w Mass Effect funkcję "Origin w grze". Teraz wszystko śmiga jak należy. Dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Temat do zamknięcia. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...