Goste Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witam, Tak jak w tytule nie działa mi kamera w laptopie (lenovo y530). Sprawdzałem już sterowniki (odinstalowałem i zainstalowałem), kombinację klawiszy Fn+F10. Aparat, Discord, Skype traktują kamerę jako wyłączoną, mają pozwolenie na korzystanie z niej. W załączniku screen z Aparatu. Będę wdzięczny za każdą pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Sprawdź jakieś Live CD i zobacz czy tam będzie działać . Pytanie czy problem leży tylko po stronie softu ( OS lub sterowniki albo jakiś konflikt w systemie ) czy to problem z HW . Btw. Czasem jakiś antywirus albo firewall nie blokuje kamerki albo inny soft tego typu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goste Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Sterowniki reinstalowałem, niżej screen z antywirusa. Którąś opcje wyłączyć? Pobrałem Active Live CD będzie odpowiednie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Active Live CD nie bardzo się nadaje bo to nie normalny system w wersji Live tylko pakiet narzędzi do naprawy kompa . To już lepszy jest Hiren Boot CD - jest tam zarówno Linux jaki i Win XP w wersji Live . Albo po prostu pobierz jakiegoś Linuxa Live CD i sprawdź . Antywirus OK wygląda . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 W niektórych laptopach można wyłączyć kamerę w BIOS/UEFI - zobacz czy nie została tam wyłączona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goste Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Użyłem tego Hiren Boot, kamera była pokazana jako niezidentyfikowane urządzenie, zainstalowałem sterownik do niej (jeżeli to miałem zrobić) ale nadal nic z tego. Na jakiejś stronie z camerą online nie znajdywało jej. Co do biosu nie widziałem w nim żadnej opcji do wyłączenia kamery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Znalezione na forum Lenovo: "I had the same problem. To fix, I opened the Lenovo Vantage software, select Media under System Tools, under My Device Settings select Display and Camera, and switch camera privacy mode to OFF. This setting overrode all window settings saying the camera was enabled and available." 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goste Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Podziałało, naprawdę niespodziewane rozwiązanie. Dzięki wielkie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...