wfmsiekierka Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Czy żeby korzystać z dźwięku przestrzennego 7.1 który oferuje mi moją karta dźwiękowa muszę mieć słuchawki z taką funkcją(rozumiem że jest to tylko soft,ale producenci podają na opakowaniu dźwięk 7.1) czy też wystarczą zwykłe słuchawki,bez informacji dźwięk 7.1? Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Raczej żeby wykorzystać dźwięk 7.1 musiałbyś posiadać kino domowe 7.1 (7 satelitów + subwoofer), to głównie z myślą o filmach w DTS HD. Jeśli chcesz grać na słuchawkach i masz zwykłe stereofoniczne to w sterowniku dźwiękówki lepiej ustawić stereo. Ustawienie 5.1 lub 7.1 nic nie zmieni i dźwięk będzie zdegradowany do stereo. Słuchawki 5.1 lub 7.1 i tak mają zazwyczaj swoją zintegrowaną kartę dźwiękową i omijają tą wpiętą w płytę główną. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...