c3rb3r Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Hej, wymieniłem dzisiaj gtx 970 na rx 5700 xt. Nie odinstalowałem starych sterowników, bo i tak miałem zamiar zrobić format i postawić system od nowa, na nowym dysku. Niestety po wymianie karty oraz próbie instalacji W10 dostaję regularne bsody (czasem pokazuje się konkretny błąd, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE oraz PFN_LIST_CORRUPT a czasem po prostu podczas przygotowywania plików do instalacji w10 pc się restartuje i instalacja zaczyna się na nowo). Próbowałem instalacji na starych dyskach (konkretnie na tym gdzie w10 była wcześniej), przywrócić starą 970, wyjmowałem bateryjkę CMOS, wyjmowałem ram - żadnych efektów. Proszę o pomoc! EDIT: zapomniałem o reszcie specyfikacji pc. Ryzen 5 3600, nowy dysk - hp ssd ex900, stary dysk - crucial mx200, corsair cx600w, b450 tomahawk, crucial ballistix 16gb 3000mhz cl15 Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez c3rb3r Brak specyfikacji pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c3rb3r Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Teraz dostałem kolejny inny bsod: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, what failed: FLTMGR.SYS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Clear CMOS albo setup default , nie ustawiaj pamięci z profilu niech zostanie tak jak ją ustawi uefi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...