stach.stachu Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 Witam, Mam zamiar wymienić komputer na nowy przede wszystkim do gier i oglądania seriali/filmów. Mój budżet to 7200 z monitorem włącznie. Budżet mogę delikatnie nagiąć jeżeli zajdzie taka potrzeba. Zależy mi na monitorze 27 calowym z 1440p oraz w miarę możliwości cichą pracą komputera. Komponentów nie zamierzam podkręcać w najbliższym czasie. Bazując na tym co przeczytałem na forum oraz artykułach na głównej złożyłem taki zestaw: https://www.x-kom.pl/lista/lcty9z8s2 Czy jest to rozsądny zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Moim zdaniem bardzo sensowny zestaw, ewentualnie zasilacz można wybrać już sensowniejszy, choć ten również wystarczy. Dodatkowo jeszcze chłodzenie do procesora typu Fortis 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Zestaw bardzo fajnie złożony, wszystko ma ręce i nogi :D tak jak Stever pisze - dorzuć później fortisa ( w wodne nie ma sensu się pchać) i ewentualnie dysk nvme, jak ceny pójdą w dół. Obecnie najlepszym wyborem jest PNY. Monitor na nanoIPS robi niesamowitą robotę, także będziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...