warson Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Witam, obecnie posiadam chłodzenie procesora SilentiumPC Fortis 3, jako że zmieniam obudowę na przezroczystą chciałbym ją trochę ożywić wewnątrz, w związku z tym mam pytanie czy do tego Fortisa będzie pasował każdy wentylator z ledami 140mm czy tam jest specjalny dedykowany i nie ma szans zamienić? Edytowane 3 Maja 2020 przez warson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilv1992 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Z tego co wiem tam jest wentylator typu oversize. Wentylator ma 140mm, ale mocowania mają rozstaw jak w 120mm. Można zmienić, ale trzeba mieć to na uwadze. Edytowane 3 Maja 2020 przez kamilv1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warson Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 9 minut temu, kamilv1992 napisał: Z tego co wiem tam jest wentylator typu oversize. Wentylator ma 140mm, ale mocowania mają rozstaw jak w 120mm. Można zmienić, ale trzeba mieć to na uwadze. Czyli rozumiem że mam zakupić wentylator 120mm? Chłodzenie mam takie: https://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fortis-3-he1425-v2-spc130-707501/ I zamienić chciałem sam wentylator na taki: https://www.x-kom.pl/p/502584-wentylator-do-komputera-silentiumpc-stella-hp-argb-140-pwm.html Zastanawiam się czy te spinki którymi się mocuje wentylator będą pasować? Czy olać i się w to nie bawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilv1992 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Ten wentylator, który pokazałeś ma dobry rozmiar, ale otwory montażowe są tak wykonane, że nie przymocujesz go na oryginalne zapięcia. Musisz szukać wentylatora w takim kształcie jak oryginał albo zamontować wentylator 120mm. Nie powinno być dużej różnicy w temperaturach, ale nie gwarantuję. Edytowane 3 Maja 2020 przez kamilv1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warson Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 6 godzin temu, kamilv1992 napisał: Ten wentylator, który pokazałeś ma dobry rozmiar, ale otwory montażowe są tak wykonane, że nie przymocujesz go na oryginalne zapięcia. Musisz szukać wentylatora w takim kształcie jak oryginał albo zamontować wentylator 120mm. Nie powinno być dużej różnicy w temperaturach, ale nie gwarantuję. Myślisz że 120 zapnę w te zapięcia bez problemu? Bo takiego krztałtu jak ma obecny z ledami ciężko znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilv1992 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Tak, ponieważ oryginalny wentylator ma 140mm, ale otwory mocujące ma zrobione w takim samym rozstawie jak wentylator 120mm. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warson Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 1 godzinę temu, kamilv1992 napisał: Tak, ponieważ oryginalny wentylator ma 140mm, ale otwory mocujące ma zrobione w takim samym rozstawie jak wentylator 120mm. Dziękuję za informację :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...