vader0612 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Witam. Kupiłem laptopa z allegro :https://allegro.pl/oferta/lenovo-ideapad-500-15-i7-6500u-8gb-r7-256ssd-w10-8742705616?utm_medium=app_share&utm_source=facebook sprzedawca oszukał mnie i przysłał mi dużo słabszy i tańszy sprzęt więc go odesłałem i założyłem spór na allegro. Teraz proponuje mihttps://allegro.pl/oferta/lenovo-ideapad-330-15-i5-8250u-8gb-256ssd-r530-fhd-8742854056 Tylko chce abym dopłacił 200 zł. Twierdzi że nie ma laptopa którego zakupiłem na stanie a aukcja wciąż widnieje. Cena na tej aukcji oferowanego laptopa wydaje mi się sfiksowana bo można tego laptopa kupić taniej. Ciężko jest mi podjąć decyzje bo wydaje mi się ze ten laptop ma jedynie lepszy procesor i pamięć operacyjną (DDR4) nie wiem jak to się przekłada w realia bo to mój pierwszy laptop. Laptop który zakupiłem zapewne ma lepszy dźwięk (głośniki JBL) oraz kartę graficzną. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić... Czy warto dołożyć 200 zł do proponowanego laptopa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 (edytowane) Niestety sklep jest nie godny zaufania moim zdaniem i dalej bym nie brnął z zakupami w takim układzie.Nie masz pewności jaki będzie next oferowany laptop.Zwrot przez allegro i szukaj dalej najlepiej u jakiegoś sprzedawcy z lepszą renomą.Radzę z tym nie czekać.Tu masz o niebo lepszy lapek(bez systemu który możesz sobie sam wgrać za darmo od MS bo jest taka opcja) który będzie o niebo wydajniejszy od tego Lenowo.https://allegro.pl/oferta/asus-tuf-gaming-fx505dy-5-3550-8gb-256-rx560-9197535499?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Komputery+-+Wybrane+kategorie&ev_adgr=Laptopy&gclid=Cj0KCQjw-r71BRDuARIsAB7i_QOB4V0UsTxRgMXFANcvIE3qgDPR06jSaH7LG2awjs4i5Rto1_FdIOgaApzoEALw_wcB Edytowane 5 Maja 2020 przez Kronan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 To nie są nowe sprzęty, tym bardziej z Polskiego rynku. Cytat Zanim dokonasz zakupu, prosimy zapoznaj się z najważniejszymi informacjami! Produkt nowy pochodzący z wyprzedaży producenta i nadwyżek magazynowych. Oferowany sprzęt jest nieużywany, 100% sprawny technicznie i posiada ryski w częściach roboczych obudowy powstałe w wyniku transportu, przepakowania lub ekspozycji. Kupując u nas otrzymujesz gotowe do użytkowania urządzenie. Klawiatura zagraniczna QWERTY; dołączone wygodne stickery spolszczające klawiaturę (różnice w znakach interpunkcyjnych). w sprzedawanym zestawie znajduje się: laptop | system operacyjny (jeżeli jest on przedmiotem aukcji) | bateria i zasilacz | karta gwarancyjna | opakowanie wysyłkowe | dowód zakupu sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...