Lazerek Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Hej, Zamierzam kupić nowego kompa, z czego na razie bym kupował bez grafiki (na razie mam 1050Ti, w przyszłości bym wymienił na lepszą). Prawdopodobnie również bym nie musiał wymieniać zasilacza (be quiest system power 9 600W 80+ Bronze). Szukam czegoś w okolicach 4k (nie zamierzam podkręcać), w razie czego mogę bez problemu naciągnąć budżet jeśli będzie warto, więc co byście teraz polecili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/6dmrta6q6 zostawiłem nowy zasilacz. SilentiumPC Fortis 3 140mm SilentiumPC Supremo FM2 650W 80 Plus Gold PNY 500GB M.2 PCIe NVMe XLR8 CS3030 AMD Ryzen 7 3700X MSI B450 GAMING PLUS MAX GOODRAM 16GB (2x8GB) 3600MHz CL17 IRDM PRO SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black Czym prędziej wymienić grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 poczekałbym na testy i ceny lga 1200 ryska zawsze zdążysz kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) @Ajbak co tak wszędzie piszesz z tym czekaniem? Czekanie wygląda tak....że trwa wieczność zawsze coś nowego wychodzi. Poczeka na premierę, do miesiąca będzie kilkanaście testów w sieci + ceny wygórowane i/lub brak w sklepach, w ciągu kolejnego miesiąca czy dwóch wyjdą "+" i "-" z użytkowania z opiniami indywidualnymi. Później gdy sprzedaż spadnie bo rynek się trochę zasyci (jeśli produkt będzie ok) ceny zaczną do właściwego poziomu spadać. A wtedy...zapowiedzi nowej generacji :) Edytowane 7 Maja 2020 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Zasadnicze pytanie, ile chcesz później wydać na GPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazerek Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 @roar.RAR Prawdopodobnie z 2,5-3k na grafikę. Kompa planuję kupić pod koniec maja, ale jeśli rzeczywiście ceny poszłyby w dół mógłbym odłożyć kupno do czerwca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Raczej tak szybko ceny nie spadną. Choć w okolicach 3k dostaniesz już RTX2080 Super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...