Novice Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 klawisze mają dość głośne odbicie jak się je wciśnie do końca,problem taki że nie wiem co kupić żeby to wyciszyć bo się nie znam na typach przełączników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 Kupiłeś sobie mechanika z klikiem. Trzeba było wcześniej pomyśleć i wybrać klawiaturę z inną charakterystyką nacisku. Jakakolwiek ingerencja w klawiaturę grozi jej uszkodzeniem i raczej wątpię aby dało Ci się ją skutecznie wyciszyć. Na marginesie, miałem logitecha G 413 z głośnym klikiem i dałem ją ostatecznie synowi (jest zachwycony). Doprowadzała mnie do szewskiej pasji z tym klikaniem, szczególnie wieczorami. Teraz jest miód malina ale wybierałem świadomie... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) to nie jest klik na przełączniku.przełączniki silver speed są bez kliku. Edytowane 20 Maja 2020 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 Tak czy inaczej "odbicie" jak to określiłeś, wynika z konstrukcji przełącznika. Tego nie obejdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 nie bo nie każdy klawisz mi tak odbija,głównie spacja i te duże,większość nie odbija chciałbym uzyskać pomoc w doborze wyciszenia jak w temacie a nie wchodzić w rozmowy na temat przełączników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilv1992 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Były i pewnie nadal są specjalne gumki do wyciszania, ale czy dobrze działają nie jestem w stanie powiedzieć. Aczkolwiek służą one raczej do wyciszania stuku klawisza przy wciskaniu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 dokładnie o to mi chodzi! a jakie kupić bo ja nie wiem czy to trzeba sparować z typem klawisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilv1992 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Gumki są raczej uniwersalne. To zwykłe gumowe "ringi". Co do głośności dużych klawiszy musisz wziąć pod uwagę, że ich konstrukcja wymaga montażu dodatkowych metalowych elementów oprócz samego przełącznika, a gumki wyciszają klawisz tylko w miejscu przełącznika. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) na tej mojej nie ma nic metalowego,spacja jest zamontowana jak każdy inny klawisz tylko w 2 miejscach. dziękuję za pomoc,na ppc o to ciężko. Edytowane 30 Maja 2020 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...