Pajejek Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 Witam. Mam niby 140 fps a wygląda jak bym miał 10, co może być przyczyną ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 A ustawienia przy tych fps masz jakie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajejek Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajejek Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 grafika na ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Problemy z synchronizacją choćby, ew. stabilność FPS. Przykład u mnie: karta od nVidii, monitor ustawiony na stałe 60Hz gra ma FPS od 62 do 77, freeSync OFF, synchronizacja OFF, a całość dosyć potrafi często miejscami skakać (choć licznik FPS wskazuje w tych skaczących miejscach ponad 60). Po włączeniu limitu FPS na 60 FPS (nadal sync off), ilość klatek na sekundę jest stała (60), a postrzegana płynność stała się świetna. Jeszcze kiedyś miałem inny ciekawy przypadek, w grze Crysis, na karcie od AMD: FPS był ~60 natomiast postrzegana płynność była raczej jak ~30 . Winne było skalowanie po stronie GPU, bo jak je wyłączyłem (skalowanie przejął monitor) to na liczniku FPS nadal było ~60, tak jak wcześniej, ale tym razem płynność widoczna "okiem" o niebo lepsza (jakby dopiero teraz realnie było to ~60). Także pobaw się różnymi synchronizacjami, wyłącz testowo skalowanie GPU, albo z ciekawości ustaw monitor na stałe 120Hz, framrate w sterownikach ustaw na max 120 (w grze w której minimum jest powyżej 120FPS) i zobacz czy jest lepiej. Edytowane 11 Maja 2020 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tilgor Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 Możesz sprwadzić odświeżanie monitora. Czasami w windows nie jest poprawnie ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajejek Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 a gdzie to odświeżanie się ustawia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Prawym na pulpicie->ustawienia ekranu->zaawansowane ustawienia wyświetlania->wyświetl właściwości karty dla wyświetlacza 1->zakładka monitor Natomiast limit FPS, aktywacja/dezaktywacja skalowania GPU itp. już w ustawieniach sterowników. Edytowane 11 Maja 2020 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajejek Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 a może to wina procesora bo przy byle jakiej czynności ma temperaturę 50+ jak nic nie robię to mam te 30 stopni ale jak tylko na przykład odpalam yt od razu dostaje 50+ i słyszę jak wiatrak zwiększa obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Temperatury jak nie przekraczają 85 stopni to nie wpływają znacząco na działanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...