konradekhejterek Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Cześć, mam w domu internet od Orange światłowód 1Gb/s. Niestety nie mam możliwości podpięcia kompa kablem pod modem internetu. Chciałbym kupić kartę sieciową Wifi wykorzystująca maksymalnie potencjał szybkości łącza. Możecie mi coś polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilv1992 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) Masz router potrafiący obsłużyć 1Gb/s? Musisz szukać urządzeń obsługujących standard 802.11ac Edytowane 15 Maja 2020 przez kamilv1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) Jeśli chce w 100% wykorzystać to łącze, to AC będzie raczej za mało (pamiętajmy, że zwykle transfery przez Wi-Fi są niższe od deklarowanych). Także wręcz celowałbym na miejscu kolegi w Wi-Fi w wersji AX (tylko jeszcze pytanie, czy router od Orange obsługuje AX) . Przykładowa karta Wi-Fi na PCI-E obsługująca AX: ASUS PCE-AX3000 Edytowane 15 Maja 2020 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Po pierwsze - jaka powierzchnia ile scian itp., Po drugie - masz ONT osobno czy nie. Po trzecie - jeśli nie masz osobno ONT routera nie wstawisz swojego (tzn wsadzisz ale masz podwójne NATowanie). Po czwarte - Funbox 3 ma 5 Ghz ac. A i zapomniałbym - czy korzystasz z TV od Orange? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...